Én bizony veszem a bátorságot és kijelentem, hogy jobb helye lenne a 43 milliós támogatásnak!

Vörös Viktor önkormányzati képviselő (PM) sajtóanyagát osztjuk meg olvasóinkkal, amelyben megosztja gondolatait a labdarúgó csapatnak megszavazott több milliós támogatással kapcsolatban:

Ma megtartotta a soproni közgyűlés a második rendkívüli közgyűlését abban a hónapban, melyben egyet sem akart. Van ez így. Másokkal is előfordul, hogy nem jól terveznek előre, más kérdés, hogy rájuk nem szoktunk városok irányítását bízni, de bár csak ez lenne a legnagyobb gond.

Sokkal érdekesebb, hogy ez a közgyűlés a soproni polgároknak 43.000.000 Ft-ba került. Ennyivel kellett megmenteni Sopron II. osztályú labdarúgó csapatát, melyet magára hagyott a GYSEV, illetve a Magyar Állam. Állítólag, ha nincs ez a döntés, akkor végük. Hát van szívük a kedves képviselőknek nemet mondani?

Nekem van! Én bizony veszem a bátorságot és kijelentem, hogy annyi jobb helye lehetne ennek az összegnek, hogy felsorolni is nehéz. Csak egy konkrét példát említenék. A múlt hónapban heves vitát keltett a Soproni Kórház dolgozóinak, bér és jutalmazási kérdése, amikor is több Fideszes képviselő szájából hangzott el, hogy tulajdonképpen örülhetnek a kórházi dolgozók, hogy a kormány nagylelkűségének köszönhetően olyan szép új épületben dolgozhatnak. Ők nem kapnak győzelem esetén 3 millió Ft-ot, illetve döntetlen esetén 1 milliót. Ők csak életeket mentenek, betegeket gyógyítanak. De elhangzott ma egy komolyabb érv is: -A soproni csapat játékosai annyi fiatal gyermek példaképei! – Naná! Majd egy urológus mi? Vagy egy kacsát cserélgető nővérke?!

Azért ezektől a sztár-focistáktól mégsem várhatjuk el, hogy magas jutalmazás nélkül szaladgáljanak nekünk csak azért nagy örömmel, mert a stadionra is elmegy most az a pár száz milliócska?!
Mentsük meg őket! Ha már új stadionunk lesz, ne maradjunk akkora szégyenben, hogy focicsapat meg nincs!

Hogy is csináljuk? Egyszerű! Ma megírjuk a 6 mondatos előterjesztést (ebből egy mondat így szól: „Sopron nemzeti sportváros.”), plusz a két mondatos határozati javaslatot, aztán holnapra összehívjuk a képviselőket, úgyse lesz egy se, aki ne szavazná meg.
Ha meg még is, akkor az érezze a tarkóján a szúrós szemeket. Milyen egy nemzetietlen, sportvárosiatlan ember az ilyen?

Én kérek elnézést!

Vörös Viktor
Önkormányzati képviselő / Párbeszéd Magyarországért