Átadták az új brennbergi orvosi rendelőt

Sopron Önkormányzatának közgyűlése a 2012 októberében megtartott ülésén döntött arról, hogy a Brennbergi iskola épületében orvosi rendelőt alakítson ki a FORENO Nonprofit Kft. A Soproni utca 24. száma alatt található ingatlan 2013. január óta a cég telephelyeként szolgál. Az orvosi rendelő kialakításához szükséges munkálatok, tervezés ezt követően kezdődtek meg.

Az újonnan kialakításra kerülő orvosi rendelő teljes mértékben megfelel a jelenleg hatályos építészeti, közegészségügyi előírásoknak. A könnyebb megközelítés érdekében kialakításra került gyalogos közlekedő, gépkocsi beálló is, illetve a bejárat mellett babakocsi tároló, így a lakosok kulturált körülmények között tudják igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat.

Az orvosi rendelőt felnőtt háziorvosi rendelés (hetente 2 alkalommal) és védőnői tanácsadás (hetente 1 alkalommal) helyszínéül szolgál. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az orvosi rendelő teljes körű kialakításához megközelítőleg 22 millió forinttal járult hozzá.

 

cyberpress.hu, koszorum