Biczi László (MSZP): Vasárnap 16 órakor mi is ott leszünk a Fő téren a korrupció elleni tüntetésen!

Egészen furcsa az, ahogyan a Fidesz viselkedik az elmúlt hetekben, legyen az a brókerbotrány, vagy az egyértelműen korrupciógyanús pályázati ügyek. – kezdte sajtótájékoztatóját Biczi László, majd hozzátette:

A Fidesz 5 éve vezeti az országot, a baloldal veszprémi győzelméig ráadásul 2/3-os többséggel. Mindig mindent átvittek a Magyar Parlamenten úgy, hogy magukon kívül senki mással nem törődtek. Alaptörvényt írtak, iskolákat államosítottak, elvették a magánnyugdíj vagyont, megkötötték az oroszokkal az atomerőmű-szerződést és hosszasan lehetne még sorolni.

Mégis, most a brókerbotrány kellős közepén még mindig a régi nótát fújják és az MSZP-re mutogatnak.

biczi lászló

Egészen elképesztő, hogy bár eddig a kormány emberei a most már letartóztatott Quaestor vezérrel paroláztak, sőt barátkoztak, most semmilyen következménye nincsen a korábbi tetteiknek.

És itt a legújabb ügyük is, ami megint csak több, mint gyanús. Az EU 700 milliárdos támogatást függesztett fel, mert 2010 után tucatjával találtak olyan pályázatokat és kifizetéseket, amiket egyértelműen a baráti cégekre szabtak és erősen túláraztak. Persze a Fidesz itt is megpróbálja belekeverni az 5 évvel ezelőtti kormányokat, de a kifogásolt szerződések érdekes módon mind 2010 után születtek.

Sajnos az élet sok területén lehet korrupcióval találkozni, azonban a Fidesz 2010 óta egy olyan állami gépezetet épített ki, aminek a fő feladata az aktuális barátok helyzetbe hozása és gazdagítása.

Hétvégén országszerte lesznek tüntetések a korrupció ellen. Sopronban vasárnap 16 órakor mi is ott leszünk a Fő téren, hogy együtt tiltakozzunk a Fidesz korrupt politikája ellen! – zárta szavait, majd ezzel a felhívással búcsúzott:

Mindenkit várunk, akinek elege van már ebből a pökhendi, korrupt politizálásból!