A soproni televíziózás egy fejezetének vége / Az utolsó adásokat itt nézheted meg

A Pulzus Tv után a Sopron Tv is elbúcsúzott a nézőktől, így átmenetileg helyi csatorna nélkül maradt városunk. Ezt tekinthetjük a helyi televíziózás egyik történelmi pillanatának is, hiszen hosszú-hosszú éveken keresztül azon dolgoztak a munkatársak, hogy a legfrissebb helyi híreket az otthonokba szállítsák, ami most ebben a formában véget ért.

Bonanza Banzai: Valami véget ért (részlet)

Szemed tűzénél megvakulok.
De lassan újra fel jön a nap.
Nélküled, én semmi vagyok.

Halott virágok illatát nyögik a fák.
És megrázkódik a táj.
Valami véget ért, valami fáj.

 

Bizony sok embernek hiányozni fog az eddig megszokott két csatorna, hiszen ha friss helyi hírekről szerettünk volna tájékozódni akkor kézenfekvő volt, hogy az ember kényelmesen odakapcsolt a már megszokott programokra és bőséges információkat kaphatott a legfontosabb eseményekről.

Az utolsó adások:

Sopron TV 2015.10.26.

Pulzus TV 2015.08.31.

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ahogy már arról korábban beszámoltunk, ezentúl egy új Sopron televízió fogja szolgáltatni a helyi híreket, ami teljesen önkormányzati tulajdonban lesz. Erről Kuslics Balázs az önkormányzat stratégiai kommunikációs tanácsadója tájékoztatta korábban a cyberpress.hu-t:

“A soproniak tájékoztatása fontos önkormányzati feladat, ezért is döntött a Közgyűlés egy kizárólagosan önkormányzati tulajdonban levő televízió létrehozásáról.
Eddig két helyi TV műsorgyártását támogatta az önkormányzat, októbertől azonban egy helyi televízió működik tovább.
Az új Sopron TV mind megjelenésében, mind műsorstruktúrájában felfrissül, a magas színvonalú szolgáltatás érdekében pedig a mai kor elvárásainak megfelelő technikai hátterű stúdiót alakítanak ki.
A nézők ismert arcokkal is találkozhatnak, hiszen az új televízió a korábbi két csatorna munkatársainak tapasztalatára és tudására támaszkodik.
Az átlátható és szabályos működést a tulajdonos Közgyűlés, a Felügyelő Bizottság és a Könyvvizsgáló ellenőrzi, a műsorról pedig a soproniak mondhatnak majd véleményt.”

 

Az új Sopron televízió pontos dátumáról nincs még információnk, viszont remélhetőleg mihamarabb ismét kényelmesen hátradőlhetünk kényelmes fotelunkban és egy megújult, magasabb színvonalú helyi televíziót nézhetünk.

 

Korábbi írásaink a helyi televiziókról IDE és IDE kattitva érhető el!

cyberpress.hu