A Soproni Gyógyközpont Kiváló Városi Kórház címben részesült

Fotó: cyberpress.hu / arcíhvum

Harmadszor nyerte el a Kiváló Városi Kórház címet a Medicina Top 200 szavazáson a Soproni Gyógyközpont. A rangos kitüntetést a független szakértőkből álló zsűri a magas színvonalú szakmai tevékenység és az ellátórendszer infrastrukturális háttere alapján ítélte oda.

fotó: leczovics / cyberpress archívum

A hazai egészségügyi intézmények rangsorát a Magyar Kórház Szövetség koordinálásával – az ágazatot bemutató Medicina Top 200 évkönyv előzetes felmérése alapján – harmadik alkalommal állították fel. A szakmai szervezetek, egészségügyi és oktatási intézmények vezetőiből és szakértőiből álló zsűri elsősorban az egészségügyi intézmények szakmai és infrastrukturális hátterét, gazdálkodási eredményeit vizsgálta. A kérdések több területre irányultak: kíváncsiak voltak az intézményi ágyszámokra, az emelt szintű, hotelszolgáltatást nyújtó egységek számára, az egészségügyi szakszemélyzet végzettségére, a humánerőforrás összetételére, valamint a kórházban folyó oktatótevékenységre. Fontos elbírálási szempont volt a kórház műszerezettsége, a technológiai infrastruktúra is.

fotó: leczovics / cyberpress archívum

Az év legkiválóbb hazai egészségügyi intézményeit 7 kategóriában díjazták. A Soproni Gyógyközpont Kiváló Városi Kórház címben részesült.

fotó: leczovics / cyberpress archívum

A díjat Németh Rita ápolási igazgató és Dr. Sztancs György osztályvezető főorvos az intézmény képviseletében, ünnepélyes keretek között vette át a Medicina Top 200 gálaestjén dr. Kovács Árpádtól, a zsűri elnökétől, dr. Lenkefi Idától, az Egis Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi igazgatójától és Nógrádi Tóth Erzsébettől, a Medicina évkönyv alapító főszerkesztőjétől.

A Soproni Gyógyközpont egymást követő 3 évben érdemelte ki a Kiváló Városi Kórház elismerést az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

nyitókép: leczovics

cyberpress.hu