A kültéri terminálokat hamarosan mobil applikáció is követi

A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (TDM szervezet) fontos fejlesztése fejeződött be azzal, hogy öt kültéri érintőképernyős terminál került kihelyezésre Sopronban, egy pedig Hegykőn.

A terminálok a nap 24 órájában online turisztikai információnyújtást biztosítanak az ide érkező turistáknak és a helyi lakosoknak – mindezt Héjj Boglárka, a TDM ügyvezetője mondta el,a mai helyszínen tartott bemutatón.

A terminál tartalmát a www.turizmus.sopron.hu oldalról nyeri, ezáltal biztosított a folyamatos frissítés. Az érdeklődők informálódhatnak Sopron és környéke látnivalóiról, szálláshelyeiről, vendéglátóhelyeiről és legfrissebb eseményeiről. Mindezek térképen, képeken és szöveges formában is megjelenítve. Emellett tájékozódhatnak parkolás, bevásárlás, gyógyszertárak, bankok, pénzváltók stb. témákban is. A terminálon minden angol és német nyelven is elérhető.

A terminálok helyszíneit a turisztikai szempontrendszer alapján választották ki. Így a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előtt, a vasútállomás bejáratánál, a helyközi buszpályaudvaron, a Lövérekben a Várisi úti szanatórium bejáratánál és Hegykőn a Széchenyi Ödön parkban is elérhetők a terminálok.

Barcza Attila szakmai vezető mindehhez hozzátette: A következő fontos fejlesztés, amely hamarosan bárki számára ingyenesen elérhető lesz a Sopron Régió mobil applikációja. Ennek tartalma megegyező lesz a terminálokkal, így a turisták bárhol elérhetik majd a számukra fontos információkat szintén három nyelven. Informatikailag mind a honlappal, mind a terminálokkal össze lesz kapcsolva, jelenleg a teszt üzemmódja zajlik.

 

Korábbi cikkünk a terminálokkal kapcsolatban ide kattintva elérhető!

Forrás: Sopron önkormányzata

leczovics