A köztársasági elnök Sopronban tett látogatást!

Áder János Magyarország köztársasági elnöke a VOLT fesztiválon tartott előadást szombat délután, az éghajlatvédelmi kampánnyal kapcsolatban. Nagy érdeklődés kísérte a látogatását, hiszen szépen megtelt a Telekom térnek nevezett helyszín, sokan voltak kíváncsiak arra, vajon mit tehetnek azért, hogy megóvhassák bolygónk éghajlatát. A nagyon közvetlen hangulatú előadás, a fesztiválozók aktív bevonásával történt, hiszen vagy a színpadra hívott fel fiatalokat egy klímavédelmi játékra vagy pedig kérdéseket tett fel az előadás során a köztársasági elnök., amelyekre többé-kevésbé sikerült is válaszolnia a közönségnek. Természetesen sok új és érdekes információt is ismertetett Áder János, ezzel is felhívva a figyelmet a klímavédelem fontosságára és rámutatva arra, milyen fontos, hogy lehetőségeihez mérten hozzájáruljon mindenki a Föld megóvásához.
Kérte a fesztiválozókat arra, hogy csatlakozzanak ők is, (ahogyan ezt többek közt a fesztivál főszervezői is tették és még rengeteg ember a világon) az Élő bolygónk kampányhoz, amit pár kattintással az interneten is lehet támogatni egy egyszerű űrlap kitöltésével.
A felhívás lényege, hogy emeljük fel közösen a hangunk és üzenjünk a világ vezetőinek, hogy haladéktalanul cselekedniük kell az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen.

A több mint egy órás előadást követően a köztársasági elnök és a kísérete meglátogatta az Élő Bolygó kampány fesztiválsátrát is, és közben egy rövid betekintést is nyert a soproni VOLT fesztivál hangulatába.

Ha te is csatlakozni szeretnél a kampányhoz IDE KATTINTVA te is megteheted!

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán VOLT PASS-t ajándékozott Áder Jánosnak
dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere is részt vett az előadáson
Sok embert érdekel a klímaváltozás

Áder János aktívan bevonta a fesztiválozókat is az előadásba

A helyszínen is lehetett csatlakozni a kampányhoz
Látogatás az “ÉLŐ BOLYGÓNK” sátornál
Áder János és a NAGY VOLT ALBUM

 

leczovics