A határellenőrzés is szóba került – Osztrák szocialisták vendégeskedtek Sopronban

Az MSZP soproni szervezetésének meghívására a tegnapi napon vendégünk volt az osztrák szociáldemokrata párt (SPÖ) küldöttsége. – tájékoztatta portálunkat Kalmár István (MSZP)
Sopronban köszönthettük Burgerland tartomány parlamenti képviselőjét Kilian Brandstattert, akivel a menekültválság miatt kialakult helyzetről egyeztettünk.

Osztrák barátaink érdeklődtek a magyar kormány menekültpolitikája iránt, mely nagy visszatetszést váltott ki Ausztriában és az egész Európai Unióban. Az osztrák belpolitikában is kardinális kérdés a menekültválság kezelése, de az a magyar gyakorlat, ami kerítésépítésben mutatkozik meg és a menekültekkel való kormányzati bánásmódban látszik, elfogadhatatlan szerintük.

Természetesen a legfontosabb téma a soproni és a megyei helyzet volt, hogy hol és milyen mértékben érezzük mi magunk menekültválságot a napi életünkben. Nekünk, soproniaknak a legnagyobb gondot, az időközben feloldott, osztrák határellenőrzés jelentette, ami nagyon megnehezítette annak a sok ezer soproni polgárnak az életét, akik naponta járnak Ausztriába dolgozni.
A soproni szocialisták nevében külön kértük az SPÖ delegációt, hogy lehetőség szerint érjék el, hogy ez a fajta határátlépés szigorítás, ne váljék gyakorlattá. – zárta beszámolóját Kalmár István.

cyberpress.hu