A címvédő spanyolok és a végső csapás! Elúszott a továbbjutás

A címvédő Spanyolország ellen játszotta a magyar válogatott a női kosárlabda Európa-bajnokságon a harmadik mérkőzését. Nem sikerült a csoda, nem borult a papírforma, az eredmény tekintve sima spanyol győzelem született, így a továbbjutás reményei szertefoszlottak.

Így kezdődött …

A mérkőzést hatalmas iramban és hihetetlen precizitással kezdték a spanyolok, szinte csak asszisztáltunk a játékukhoz. Védekezésben ekkor úgy tűnt kudarcot vallunk, nem ment a csapatnak. Az első negyed után nyolcpontos hátrányba kerültek a lányaink, de mondjuk úgy, jókor jött a szünet. Az eredményjelző 13-21-et mutatott a spanyol csapat javára.

Csak úgy jöttek a spanyolok, mint Don Quijote

A második negyedben sokat javult a védekezésünk, kezdtünk ráérezi a ritmusra. Honti és Quigley vezetésével szervezettebb lett a játékunk, sok esetben sikerült megakasztani ellenfelünk támadásait. Döntetlenre 13-13-ra hoztuk ezt a játékrészt, így bizakodva vártuk a nagyszünet utáni folytatást.

A nagyszünet sem volt unalmas …

A harmadik negyed. Itt jött el a pillanat, amikor újra feltámadt a remény, hogy van keresnivalónk a címvédő ellen, hiszen nagyon jól játszottak a magyar lányok. Szépen elkezdték lefaragni a hátrányt, a spanyolokon pedig látszott, hogy egyre idegesebbek, sokat hibáztak. Zúgott az aréna, közönség és csapat újra egymásra talált. A negyed végére három pont volt már csak a hátrányunk, kezdtünk hinni a csodában.

A zárónegyed azonban már az elején rémálommá vált. A spanyolok olyan tempót diktáltak, hogy szinte követhetetlenné vált a játékuk. Szinte hibátlanul fejezték be a támadásaikat, és esélyt sem hagytak arra, hogy pontokat szerezzünk. Nem bírtak hibázni, mi pedig erőlködtünk és sorra hagytuk ki a helyzeteket. A negyedet 5-25-ös különbséggel zártuk, ami azt jelentette, hogy bár van még egy csoportmérkőzésünk Szlovákiával, a továbbjutás számunkra elérhetetlenné vált.

Itt már látszott hogy baj van …
Szinte nem hibáztak …
Ez lett a vége …

SPANYOLORSZÁG – MAGYARORSZÁG 69–46
(21–13, 13–13, 10–15, 25–5)

Spanyolország:
Palau 3/3, Xargay 9/3, Torrens 18/6, Nicholls 9, Ndour 13.
Cs: Dominguez, Gil 3, Cruz 4, Pascua 2, Romero 7/3, Martinez 1, Herrera.
Szövetségi kapitány: Lucas Mondelo

Magyarország:
Honti 10, Quigley 8, Zsovár 1, Vajda 4/3, Horti 4.
Cs: Krivacsevics 6, Fegyverneky. 6, Czank 1, Határ 6, Zele, Raksányi.
Szövetségi kapitány: Stefan Svitek

Határ Bernadett 6 pontig jutott
Leticia Romero

A D-csoport másik mérkőzésén:

SVÉDORSZÁG – LITVÁNIA 68–70
(17–15, 12–18, 22–28, 17–9)

Svédország szoros küzdelemben maradt alul …
Svéd szurkolók egy csoportja
Litvánia ünnepel
Kamile Nacickaite szerkesztőségünk egyik kedvence

SZLOVÁKIA CSAPATA SZABADNAPOS VOLT!

 

A D csoport állása:

1. Spanyolország 6 pont / 3 mérkőzés
2. Litvánia 6 pont / 4 mérkőzés
3. Szlovákia 5 pont / 3 mérkőzés
4. Svédország 4 pont / 3 mérkőzés
5. Magyarország 3 pont / 3 mérkőzés

leczovics