12 dolog, amit nem tudtál Katy Perry-ről

Katy Perry 2008-ban tűnt fel az I Kissed a Girl c. slágerrel. Sokáig vita volt, hogy ki legyen Madonna méltó utódja? Britney Spears, Lady Gaga vagy tán Katy? Úgy tűnik Katy sikerei megkérdőjelezhetetlenek!

fotó forrása:shopify.com

2001-ben Katy Hudson (eredeti nevén) adta ki első lemezét, ami gospel dalokat tartalmazott. Nevét anyjától kölcsönözte. Sajnos neve nagyon hasonlít a szintén tehetséges Kate Hudson-éra ezért is szükség volt a változtatásra. Debütáló dalát az I Kissed The Girl-t Scarlett Johannson ihlette.

fotó forrása:dailycaller.com

Ha még nem ismernétek, bemutatjuk öccsét David Hudson-t. Ő is énekel, de még messze nem olyan sikeres, mint híres nővére. Valamint itt van nővére, Angela Hudson, aki 2012.május 5-én férjhez ment Svend Lerche-hez. 2014. február 26-án pedig született meg első gyermekük. Katy jelen volt és filmezte is az eseményeket.

fotó forrása:reveal.co.uk

fotó forrása: dailyentertainmentnews.com

Haja természetes szőke. Mindig is az volt. De a fekete hajszín jött leginkább be neki, viszont az igaz, hogy a szivárvány összes színét kipróbálta már. Így kék, lila, rózsaszín is volt.

Frizurái inspirálták többek között Miley Cyrus és Taylor Swift hajstílusát is. Igaz, azóta ők is sokat változtak és sokan őket is követik.

fotó forrása: wikia.net

A Rock God című számot ő írta Selena Gomez-nek, a True Love-ot pedig KeSHa-nak. És ne feledkezzünk meg arról, hogy Kelly Clarkson-nak adta az I Do Not Hook Up-ot.

Tud énekelni operát és beszél olaszul is. Erről itt egy Youtube videó:


Az albumainak jeleit a lábfejére tetováltatta: egy eperszemet – ami az első albumát (One of the Boys) – és egy mosolygó strandlabdát (Teenage Dreams) szimbolizálja. Nem sokkal a SuperBowl előadása után pedig a római 49-et, ami ennek a performanszának az emléke. Egy másik ujján egy Hello Kitty fej is található. A csuklóján egy Jézus felirat van, azért mert Katy úgy tartja, Jézus mindig mellette van. S persze az is igaz, hogy családja vallásos. Ezeken kívül még van egy szanszkrit szöveg a karja belső felén.

Imádja a csillámos, színes, zselés díszeket, ruhákat, lehetnek rajta tollak is. Katy Perry stílusát 1940-es és 1950-es évek divatjának felújított ruhái jellemzik, retro hangulatban. A deréknadrágok, a nagy és feltűnő minták, az egyberészes fürdőruha (bár szerintünk ez nem ment ki a divatból), a mélyen dekoltált, pánt nélküli felsőrészek, a ‘pörgősszoknyák’, virágos hajdíszek, óriási napszemüvegek jellemzik stílusát.

Szerepelt az Így jártam anyátokkal 6. évad, 15. részében (amely a sorozat 127.rész)
is! Oh, Honey! epizód.
Katy egy naiv, bájos lányt alakít, akit pont e tulajdonságai miatt mindenki „Honey”-nak hív. Nagyon jól alakította a butácska nő szerepét, annak ellenére, hogy nem tanulta a színészetet. A történet szerint Ted potenciális barátnőjének szánták, ám végül Barney ágyában kötött ki…

fotó forrása:writeandsleep.com

A Last Friday Night (T.G.I.F.) című dala után sikerült megtörnie Michael Jackson 19 éves rekordját. A Teenage Dream albumról kijött ötödik kislemez is listavezető lett a California Gurls, a Teenage Dream, a Firework és az E.T. után. Így ő lett a zenetörténelmében az első női előadó, akinek mindez sikerült.

fotó forrása:usmagazine.com

Katy Perry újabb rekordját 2015. február 1-jén állított fel a Super Bowl-os fellépésével, hiszen több mint 150 millióan kísérték őt figyelemmel. Ezzel maga mögött hagyva Beyoncét, de még Madonnát is. A kritikusok egyszerűen imádták előadását, ami tartalmazta eddigi legnagyobb slágereit. Az amerikai énekesnő sikeres koncertet zárhatott maga mögött, hiszen nemcsak a kétkedőket tudta meggyőzni a tehetségéről, de az előadására mintsem 152 millió ember volt kíváncsi.

Katy Youtube-os videóinak is gigantikus nézettségei vannak, ezek közül a legjelentősebbek:

Dark Horse —– 855 millió
Firework —– 543 millió
Last Friday Night (TGIF) —- 450 millió
E.T feat Kanye West —- 327 millió
This Is How We Do —– 258 millió

 

Violet C. Landers