Soproni hírek civilektől...

Végre igazi otthont kap az SC. SOPRON! (Látványtervek itt!)

Péntek reggel sajtótájékoztatót tartott az Ágfalvi úti sportlétesítménynél Csiszár Ákos az SC. Sopron elnöke valamint az egyesület szakmai stábja, azzal kapcsolatban, hogy remek hírekkel tudnak szolgálni a soproni labdarúgás utánpótlásának infrastrukturális fejlesztése terén. A tervek szerint jövőre ugyanis itt adhatják át az SC. Sopron fő bázisát, ami közel 251 millió forintból épül és ami egy kétszintes kiszolgálóépület lesz, ami magába foglal egy modern és új öltözőépületet is valamint fejlesztésére kerül ennek keretin belül a lelátó is és kialakításra kerül a területen egy autóparkoló is.

IMG_7911 (Medium)

Az SC Sopron szakmai stábja a helyszínen / fotó: cyberpress.hu

Az épület alapterülete a földszinten 320 m2 lesz, az emelet pedig 291 m2, ami így összesen összesen 611 m2. A tervezett épületszerkezetek hagyományos jellegűek, tégla falazattal, előregyártott beton födémmel készülnek. Nagy figyelmet szentelnek az épület hőszigetelésére, valamint energetikai hatékonyságára is. Ebben a tekintettben ár-érték arányában megfelelő szerkezeteket választottak a kivitelezésre. A tervezésünk során kialakuló épület a korszerű labdarúgás érdekében, csak a szükséges funkciókat tartalmazza megfelelő ár értékarányú szerkezetekkel és energetikával, hogy működtetése fenntartható legyen. – tudtuk meg Csiszár Ákos elnöktől a helyszínen.

LT_1

A kétszintes épület földszintjén 6 db öltözőt 3 vizesblokkal terveztek. A földszinten helyezkedik majd el játékvezetői és asszisztensi öltöző, a gondnoki szoba, szertár és a közösségi helyiség. A mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből könnyen megközelíthető illemhelyiség blokkot alakítanak ki.

LT_3

Az emeleti részen az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda funkció is helyet kapott a tervekben. Az épületben helyett kapott továbbá egy női öltöző is, ami jól mutatja a soproni utánpótlás kétneműségét. Az emeleten kapnak helyet az egészség megőrzés, valamint a regenerálódást segítő helyiségek is.

LT_4

Az SC Sopron jelenleg több mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, és emellett női NB II-es felnőtt csapat is tartozik az egyesülethez. Megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessük labdarúgóinkat. Amiben hiányt szenved az infrastruktúránk, egy olyan létesítmény, klubház, amely otthonul szolgálna a soproni utánpótlás számára. Ebben szeretnénk előre lépni és célunk, hogy a jelenleg önkormányzati fenntartású Ágfalvi úti Sportpálya öltözőépületeinek a helyére létesítsünk egy klubépületet. – tette hozzá az egyesület elnöke.

IMG_7889 (Medium)

A jelenlegi lelátó tényleg nem túl esztétikus és barátságos … / fotó: cyberpress.hu

IMG_7882 (Medium)

Jelenleg ez az egy épület próbálja meg ellátni az összes funkciót a sportpályán / fotó: cyberpress.hu

 

cyberpress.hu

Hirdetés:

1 Visszajelzés - Hivatkozás

  1. Remek hírek érkeztek az SC. Sopron új beruházásról! | Cyberpress