Sopron egy ékszerdoboz

Városháza: Sopronban nem volt szükség szmogriadó elrendelésére!

Az MSZP képviselőjének szavaira illetve sajtóközleményére a városháza sajtóirodája reagált,melyben megnyugtató választ adnak arra, hogy a levegő minőségével kapcsolatos adatokat folyamatosan figyelik, és indokolt esetben megteszik a szükséges intézkedéseket.

városháza

Sopron MJV. városháza / fotó: cyberpress.hu

Más városokkal ellentétben, Sopronban nem volt szükség szmogriadó elrendelésére, a hivatalos mérési adatok ezt nem tették indokolttá. Jelenleg a szálló por mennyisége messze a tájékoztatási érték alatt van. A levegő minőségének alakulása a város földrajzi elhelyezkedéséből adódóan döntően az időjárás alakulásával van összefüggésben, nem pedig az áthaladó gépjárművek számával.

A közgyűlés a város polgárainak biztonsága érdekében elfogadott egy riadótervet, amely pontosan rögzíti a teendőket és felsorolja az együttműködő szervezeteket. Ez alapján egyébként lehetőség van akár a tömegközlekedés feltételeinek megváltoztatására is. Az erről szóló rendeletet valamennyi képviselő támogató szavazatával fogadták el. A levegő minőségével kapcsolatos adatokat folyamatosan figyeljük, és indokolt esetben megtesszük a szükséges intézkedéseket.

SMJV. önkormányzata sajtóiroda 

20167.01.25.

cyberpress.hu

Hirdetés: