Soproni hírek civilektől...

Van ez a csomagfeladási limit most a Postánál! Mutatjuk mi a szitu!

Közleményt adott ki a Magyar Posta, mégpedig abban a tárgykörben miszerint 2017. november 15-től visszavonásig a nem szerződéses ügyfeleik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel. Minden bizonnyal ezzel a tavaly kialakult káoszt szeretnék kiküszöbölni, amikor is a karácsonyi pakkok annyira megcsúsztak, hogy még szerencse hogy nem akkor íródott a Légy jó mindhalálig, mert akkor szegény Misinek soha nem ért volna oda csomagja. ( Már megint túloznak a cyberesek ejnye! )

fotó forrása: posta.hu

No de komolyra fordítva a szót, a lényeg az 2017. november 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be.  No de nem kell ám annyira kétségbe esni, hiszen ez az intézkedés a lakossági ügyfeleket nem érinti, csak kizárólag azokat az üzleti ügyfeleket, akik sok csomagot adnak fel, de nem szerződtek egyetlen futárszolgálattal sem. Ezek a vállalkozások naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel. Amennyiben ezt meghaladó számú csomagot szeretnének továbbítani, akkor az MPL Postacsomagot választhatják.

Az intézkedésre azért van szükség – hogy a hivatalos álláspontot is közvetítsük – hogy a Magyar Posta az év végi élén küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.

A változtatás az alábbi termékeket érinti:

 

Azaz ha valaki a családjának akar feladni küldeményt, akár többet is, azt továbbra is változatlan feltételek mellett, a megszokott módon tudja megtenni az egyetemes postai szolgáltatás keretében.

A rendelkezés a vállalkozásoknak csupán egy szűk körét érinti, azokat, akik sok csomagot adnak fel, de nem szerződnek egyetlen futárszolgálattal sem, vagy a jelenlegi szállító partnerük nem vállalja a többletküldeményük elvitelét. Természetesen egyetemes postacsomagként továbbra is feladhatnak 5-nél többet naponta ezek a cégek, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy a Posta az egyetemes postai csomagra 2-3 napos kézbesítési időt vállal.

Az egyetemes szolgáltatás részeként biztosított egyszerű postacsomagot tehát továbbra is fel lehet adni korlátozás nélkül. Az is kijelenthető, hogy a változtatás magánszemélyeket nem érinti, egyrészt mivel magánszemély egyszerre sok csomagot általában nem ad fel, másrészt, ha mégis szeretne, akkor azt sima postai csomagként minden további nélkül megteheti. A változtatás a magánszemélyeket nem érinti.

 

 

forrás: posta.hu

Hirdetés: