Soproni hírek civilektől...

Vajon sikerül egy asztalhoz ültetni a soproni politikusokat?

Nem mondható, hogy babonásak lennének a hazai pártok soproni vezetői, hiszen a tervek szerint 2017. október 13-án pénteken nyilvános vitában illetve egy kerekasztalbeszélgetés keretében tervezik elmondani és megvitatni a várost érintő témákban véleményüket. Terítéken lesz Sopron lakosságának növekedésétől kezdve, a térség közlekedési infrastruktúrája helyzetén át, a városunk regionális szerepéig sok érdekes témakör.  A rendezvény szervezői várnak minden érdeklődőt a Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat előadótermébe (Lenck átjáró), ahol nem csak hallgatói lehetnek az eseménynek, de kérdéseket is feltehetnek a jelenlévő politikusoknak. A 17 órakor kezdődő disputa szereplői Joseph Joubert francia moralistának tulajdonított vélemény szellemében ülnek egy asztalhoz. E szerint: „A viták lényege nem a győzelem, hanem az előrehaladás.”

A rendezvény szervezői: Gőbl Gábor (Jobbik), Horváth Imre (DK), Jakál Adrienn (Párbeszéd), Vörös Viktor (Új Kezdet) 

Meghívott pártvezetők: Barcza Attila (Fidesz), Földes Tamás (KDNP), Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum), Szakács Gyula (LMP), Széplaki Tamás (MSZP)

Kíváncsian várjuk megvalósul-e ez a helyi politikai kerekasztal, hiszen nem is nagyon emlékszünk mikor volt hasonló Sopronban, egyébként úgy tudjuk, hogy a rendezvény akkor is meglesz tartva ha egy-egy párt képviselője nem fogadja el a meghívást.

cyberpress.hu

Hirdetés: