Sopron város független médiaportálja

Újra tombolt a tél és a vihar! Kidőlt fák Sopronban is!

A viharos időjárással kapcsolatban 2017.04.19 és 2017.04.20-án a kora reggeli órákig összesen harminc műszaki mentést hajtottak végre Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltók. Útra dőlt fákhoz, letört, akadályt képező nagy faágakhoz, vagy vezetékre dőlt fákhoz riasztották őket.

FA

Sopron, Deák tér / fotó: Koszorú Mihály

A legtöbb beavatkozás szerda estétől Sopronban volt, ahol folyamatosan hárították el a forgalmi akadályokat a soproni hivatásos és a környező települések önkéntes tűzoltói, amely helyszíneken több esetben a szabadnapos tűzoltók is segítették a munkákat. Hidegség közelében, Szilsárkányban, Lébényben, Bakonyszentlászlón és Lövőn szintén kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók, de egy baleset is történt Szárföldön, ahol egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze, ott ketten könnyebben megsérültek. – tájékoztatta portálunkat Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Csütörtökön folytatódtak a viharos idővel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások Győr-Moson-Sopron megyében, elsősorban Sopronban. Kidőlt fák, leszakadt vezetékek okoznak gondot a közlekedésben. Sopronban többek között óvoda  és iskola udvarán is beavatkoztak a tűzoltók, a letört ágakat, kidőlt fákat távolították el, többek között a Lajta közben, a Szarvkői úton, a Sánchegy úton, a Sörházdombi úton, a Zerge utcában, a Brennbergi úton a Lővér körúton dőltek fák az utakra.

Bőnyön a Szabadság utcában és Mosonmagyaróvár és Kimle között is fakidőlés okozott forgalmi akadályt. A nagy szél és a kidőlt fák miatt több településen van áramkimaradás,  a hibákat folyamatosan javítja az áramszolgáltató.

Kora reggel óta délelőtt  11 óráig 18 műszaki mentés volt megyénkben a szeles időjárás miatt, a legtöbb Sopronban.

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés: