Sopron város független médiaportálja

Új műfüves pályával gazdagodott Sopron!

Sajtótájékoztató keretein belül került hivatalosan átadásra a Jereván lakótelepen városunk új műfüves labdarúgópályája, amelynek készületeiről már korábban beszámoltunk. Az átadón elhangzott, hogy Sopron MJV. önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges nevelésre, ezért fontosnak tartja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjában részt vegyen, amelynek egy újabb helyi sikeréhez érkeztünk.

Mágel Ágost, Csiszár Ákos, Tóth Éva, Dr. Fodor Tamás, Dr. Simon István, Barcza Attila és Sejber István (b-j) az átadáson.

Dr. Fodor Tamás polgármester (b) és Dr. Simon István (j) alpolgármester is örömét fejezte ki a megvalósult sportberuházással kapcsolatban.

Az MLSZ a kormány által létrehozott TAO-rendszeren keresztül vállalja a beruházások 70%-át, így a pályázónak – mint esetünkben Sopron önkormányzatának – a költségeg 30%-át kellett biztosítania.

A “Tóparti-pálya” teljes beruházási költsége 27 millió forint volt, amelyből így közel 8,1 millió forintot finanszírozott Sopron önkormányzata saját forrásból.

A most létesült kisméretű labdarúgópálya 20×40 (22×42) nagyságú, műfüves borítású, 3×2 méteres kapukkal felszerelt valamint palánkkal, világítással és labdafogó-hálókkal is rendelkezik, valamint körbe kiépült egy viacolor járda is.

Az új  fejlesztésnek köszönhetően a három salakos pálya mellett most már három műfüves pályával is rendelkezik Sopron, amelyeken a már nagy hagyományokkal rendelkező Soproni Kispályás Bajnokság küzdelmei is zajlanak. Fontos megjegyezni azonban, hogy nem csak városi bajnokságban szereplőket szolgálják ki ezek a pályák, hanem a mindennapi testnevelési órák keretein belül is igénybe vehetik az iskolák.

A kormányzati támogatással megvalósult sportberuházások mind azt  a célt szolgálják, hogy segítsék a verseny- és tömegsportot. – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Csiszár Ákos önkormányzati képviselő (középen) az MLSZ megyei igazgatóságát képviselte az átadón.

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés: