Soproni hírek civilektől...

Frissítve! Úgy tudjuk eredményes volt a nyomozás az ’56-os emlékmű rongálása ügyében!

Közlemény 10:37

A rendőrségre 2017. szeptember 5-én délelőtt érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy egy ismeretlen személy festékkel leöntött egy soproni emlékművet. A Soproni Rendőrkapitányság nyomozói azonnal megkezdték az elkövető felkutatását és a bűncselekmény felderítését. A járőrök és a nyomozók a városban széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek hatására a bűncselekmény elkövetői másnap a kora esti órákban önként bementek a rendőrkapitányságra, ahol rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A két 21 éves fiatal gyanúsított kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy aznap szórakozni indultak a városba, a későbbiekben történt meggondolatlan cselekedetüket azóta megbánták.

Forrás: police.hu

08:30

Meg nem erősített információink szerint eredménnyel zárult a nyomozás a soproni ’56-os emlékű rongálásával kapcsolatban. Úgy tudjuk még a rongálás napján előállított a Soproni Rendőrkapitányság két tettest. A két fiatal cselekedetével kapcsolatban semmilyen politikai vagy egyéb feltételezett indíttatás nem állt a háttérben az elmondások szerint, egyszerűen csak felfokozott hangulatukban egy jó bulinak gondolták a meggondolatlan cselekményt. Minden soproni nevében jár a köszönet a soproni rendőrség gyors nyomozati munkájáért és bár szomorú esemény kapcsán kell elismernünk a munkájukat, mégis talán megnyugtató mindenki számára a hír, hogy meglettek a tettesek. Amennyiben bővebb és hivatalos információ áll a rendelkezésünkre természetesen megosztjuk olvasóinkkal.

 

 

cyberpress.hu

 

Hirdetés: