Minden, ami helyi hír...

Tűzoltóőrs épül Sopronkövesden, javul a lefedettség és gyorsabb lesz a beavatkozás

Jó ütemben halad a sopronkövesdi tűzoltóőrs építése, az elmúlt időszakban ez már a negyedik új őrs lesz Győr-Moson-Sopron megyében. A sajtónyilvános projektbejáráson Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes elmondta, hogy a nyolcszáz négyzetméteres telken egy földszintes, 270 négyzetméteres őrs épül. Egy gépjárműfecskendő és legénysége fog itt szolgálni a nap huszonnégy órájában. A tervezéskor az energiahatékonyság is fontos szempont volt, így napelemek biztosítják majd a villamosáram egy részét. Az igazgatóhelyettes kiemelte, hogy az őrs létrejöttével a környező tizenhét településen a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a tűzoltói beavatkozás, így csökkenthető a bekövetkező kár, nő a lakosság élet- és vagyonbiztonsága.

Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere elmondta, hogy örül annak, hogy településükön a rendőrőrs mellett egy katasztrófavédelmi őrs is létesül, az épületnek a Liliom utcában találtak helyet. Az önkormányzat betervezte az őrshöz vezető útburkolat kiszélesítését és megerősítését is. A sopronkövesdi őrs több mint kettőszázötven négyzetkilométeres területen, mintegy tizenkétezer ember nyugalmát őrzi majd.

A magyar állam és az európai unió támogatási forrásából építenek a sopronkövesdi őrshöz hasonló könnyűszerkezetes tűzoltóállomást Sásdon, Letenyén és Kiskunmajsán. A Katasztrófavédelem a összesen mintegy 515,31 millió forintot nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán.

Hirdetés: