Sopron egy ékszerdoboz

Tíz nap múlva startol a 25. Volt Fesztivál

Idén először hatnapos a fesztivál, ami június 26-án este a második Petőfi Zenei Díj átadó gálával kezdődik, amit Fatboy Slim nagyszabású koncertje követ majd az éjszakába nyúlóan. A nyitóestről és persze mindenről ami kapcsolódik a jubileumi fesztiválhoz Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapító-főszervezők tájékoztatták a média munkatársait csütörtökön, ahol meglepetések is voltak.

fotó: Leczovics Zsolt

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu

A kiállításról és az ajándékokról: 

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megelőzte egy soproni sajtótájékoztató a Telekom VOLT Fesztivált, de ezúttal egy igazán exkluzív helyen a Liszt Központ Munkácsy-termében, ahol egyben megnyitották a VOLT ART GROUP képzőművészeti illetve a #SOHAVÉGETNEMÉRŐS TÖRTÉNETEK WELLHELLO-RA című fotókiállítást is a szervezők. Ha pedig VOLT sajtótájékoztató, akkor idén sem maradhatott el a fesztivál szervezőitől az ajándék, amit Lobenwein Zoltán és Fülöp Zoltán a VOLT alapító-főszervezői adtak át a város számára, mégpedig egy új SOPRON feliratot, aminek díszítése a fesztivál ideje alatt fog megtörténni, majd utána a város egyik közterületén kapja meg végleges otthonát.

A Liszt központban tartott eseményen ef Zámbó István képzőművész nyitotta meg a fesztiválhoz kötődő Volt Art Group csoportos kiállítást. A Munkácsy-terembe egy összefoglaló képet kaphatunk az elmúlt 25 év kortárs művészeiből.

Az egy hónapig látogatható Volt Art Group csoportos képzőművészeti kiállításon Bada Dada, Bukta Imre, drMáriás, ef Zámbó István, Fehér László, feLugossy László, Győri Márton, Kiss Tibor, Magyarósi Éva, a Nem mi voltunk! crew, Sinkovics Ede, Soós Nóra, Szurcsik József, Töttös Kata, Verebélyi Diána és Wahorn András alkotásait lehet megtekinteni. Egyes munkákra a kiállítás ideje alatt lehet licitálni, a beérkezett összeget pedig a Soproni Gyógyközpontnak ajánlják fel a szervezők.

A kiállítótér másik termében pedig a Sohavégetnemérős-Történetek Wellhello-ra című fotókiállítás is megtekinthető, ezek a képek a zenekarral kapcsolatos film háttértörténetét mutatják be az érdeklődőknek.

A kettő az egyben kiállításra a felnőtt jegyár 1000, a diák-nyugdíjas 800 forint. Fesztivál-karszalaggal a belépés díjtalan. Kukkantsátok meg, a kiállítást, tényleg érdemes.

Sopron 2011-óta pedig már a csillag városa is, a városban közel 30 ponton került kiállításra különböző világsztárok tulajdonát képező szék formájú alkotás, amihez idén további négy csatlakozik és persze továbbiak is tervben vannak.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

” drMáriás: Soros György, mint Jézus Krisztus – Soros György a kormány nyomására belép a Zalagricei Keresztény Színjátszókörbe, ahol halálából megválasztják őt a passiójáték főszereplőjévé ” Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu

” dr.Máriás: Orbán Viktor Edvard Munch műtermében ” Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu

SOPRON és a A 25. TELEKOM VOLT FESZTIVÁL:

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán is felidézte röviden a fesztivál 25 éves történetét, ahol a kezdetektől egészen a napjainkig egy-egy fontosabb eseményt felidézve szereztek kellemes perceket a meghívottaknak. Kiemelték, hogy Sopron és a VOLT kapcsolata mindig remek volt és köszönetüket fejezték ki a soproniaknak, hogy vendégszeretetükkel, barátságukkal mindig partnerei a rendezvénysorozatnak. Idén is sok étterem, kávézó, klub csatlakozik kapcsolódó programokkal a legszerethetőbb fesztiválhoz, így ha a városban barangoltok bátran térjetek be valahova és tuti kaptok egy kis ízelítőt abból, hogy VOLT napok vannak Sopronban.

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere örömmel üdvözölte, hogy ilyen mérföldkőhöz érkezett a VOLT, ami mindig is összetartozott Sopronnal. Elmondta, hogy a soproniak mindig szeretettel, tiszta szívből várják a fesztiválozókat, ahogy az önkormányzat is mindig partnere ennek a zenei és kulturális ünnepnek. VOLT-osnak tenni kiváltság, egy életérzés. egy kultúra, egy közösség, így bártan mondható, hogy SOPRONINAK és VOLTOSNAK LENNI JÓ!

A szervezőktől megtudtuk, hogy a nyitónapon második alkalommal kerül megrendezésre a Petőfi Zenei Díjátadó gálaműsor, ahol a hazai könnyűzene kiemelkedő szereplőit jutalmazzák ezzel az elismeréssel valamint sor kerül az életműdíj átadásra is, melyet a magyar pop ikonikus alakja, Demjén Ferenc vesz át. Igazi csúcspontnak ígérkezik, amikor a gála végén színpadra lép majd a Mindenki című Oscar-díjas filmből ismert Bakáts Téri iskola kórusa a Halott Pénzzel közösen, ami egyben megkoronázza a Petőfi Zenei Díj gálaműsorát.  Persze sok-sok hazai fellépő is színesíti a műsort, amit majd Fatboy Slim bulija követ.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán kitért természetesen az idei line-up-ra is, amely egy igazán nagy kaliberű dologgal is előrukkol, hiszen Magyarországon első alkalommal köszönthetjük a Linkin Park-ot, akik bulija tényleg hatalmasnak ígérkezik. De tényleg nagyon erős a fellépők sora, hiszen többek közt Ellie Goulding, az Imagine Dragons és Martin Garrix is tiszteletét teszi a Lővér kempingben.

A szervezők idén is nagy figyelmet fordítanak a gyerekekre, akiknek a Civil Zónában számos izgalmas és érdekes programmal készülnek, és belépőjegyüket egy VOLT-al kapcsolatos rajzzal válthatják majd meg.

A tavalyi nagy siker után idén is lesz óriáskerék a fesztiválon, de utcaszínházak is jönnek a nagyvilágból, akik tartalmas kikapcsolódást kínálnak.

Szóval igazi prémium fellépők, sok színvonalas kísérőprogram és a felejthetetlen fesztiválhangulat idén is SOPRONBAN lesz, ahova sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

MINDEN TOVÁBBI RÉSZLET A VOLT.HU HONLAPJÁN ELÉRHETŐ IDE KATTINTVA ! 

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

 

 

cyberpress.hu

 

 

Hirdetés: