Sopron város független médiaportálja

Téglajegyekkel a templomért!

A sopronbánfalvi evangélikus templom felújítására téglajegy programot hirdetett az Evangélikus Egyházközség, amellyel bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy megújulhasson az épület.

Sajnos a tetőszerkezet olyannyira megrongálódott, hogy szinte azonnali javítás szükséges, amely mellett aktuálissá vált már a templom régi nyílászáróinak cseréje is, valamint a homlokzat bepucolása is a „sürgős tennivalók” listáján szerepel.

Most azonban ennek a téglajegy értékesítéssel lehetőség nyílt arra, hogy akiknek a templom illetve a gyülekezet fontos, vagy valamilyen módon kötődnek hozzá, azok most támogathatják a halaszthatatlan munkák kivitelezésének anyagi forrásait.

Egy téglajegy ára 5000 forint, melyek megvásárolhatók az istentiszteletek alkalmával és más gyülekezeti programok előtt vagy után, vagy pedig egyeztetett időpontban a presbitereknél (tel.: 06 20 824 26 11) illetve a Hajnal téri virágboltban a nyitva tartás szerinti időben.

Lehetőség van banki átutalással is támogatni a felújítást, ez esetben azonban kérik, hogy a megjegyzés rovatba írják oda a lakcímüket, amire a téglajegyet postázhatják.

Számlaszám: 12094002-00383888-00100005 Raiffeisen Bank – Sopron

 

A százezer forint feletti összeggel támogatók nevét a templom falán réztáblára fogják „vésni”, ezzel is megköszönve a nagylelkű támogatást.

 

Egy kis történelmi visszatekintő: 

 

Bánfalva – Die Kirche bleibt im Dorf (ünnepi változat)

A bánfalvi evangélikus templomtorony felújítási ünnepségére készült film.

Hirdetés: