101% Sopron

Taoista Tai Chi™ a Mária-szobornál május másodikán!

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság tagjai ebben az évben újra a szabadban is gyakorolják a tai chit egészségük megőrzése és javítása mellett azzal a céllal, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az ősi kínai mozgásformával. A hazai rendezvénysorozat idei első bemutatójára Sopronban kerül sor, a központi kanadai eseménnyel egy időben.

 

A Társaság legnagyobb szabadtéri programja, az Awareness Day, az alapító Moy Lin Shin mester kezdeményezése nyomán az elmúlt 48 évben egy olyan nemzetközi rendezvénysorozattá nőtte ki magát, amelynek keretében a tagszervezetek 26 országában, több ezer fő részvételével tartanak nyilvános bemutatókat.

A soproni bemutatót idén a nemzetközi Társaság központi, kanadai rendezvényével egy időben tartják. Így a május 2-án, helyi idő szerint 17:00 és 19:00 között a soproni Mária-szobornál tai chizók szó szerint együtt fognak mozogni a Toronto egyik nagy, központi terén gyakorló százakkal.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi™ különlegessége, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és az egyensúlyérzék javítására, az erő és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.

A soproni eseményt több hasonló fogja követni országszerte több városban (Győr, Budapest, Eger), a Társaság szeretettel vár minden érdeklődőt a bemutatókra.

További információ: www.taoistataichi.hu

 

Hirdetés: