Sopron a szerelmünk...

Soproni diák lett az ÉV IFJÚ TERMÉSZETFOTÓSA

Idén 25. alkalommal adták át a hazai természetfotósoknak járó legrangosabb elismerést a Magyar Természettudományi Múzeumban, amelyen egy soproni diák is a díjazottak között volt. – számol be a turistamagazin.hu.

fotó: Takács Attila András photography

Rengetegen voltak kíváncsiak idén is a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége által kiírt pályázat legjobb képeire. A Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017 díjátadóját és a 125 döntőbe került fotóból összeállt kiállítás megnyitóját november 7-én tartották a Magyar Természettudományi Múzeumban. A kiállítást Fáth Péter, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke nyitotta meg, aki az ünnepi gondolatok után a díjazottaknak is gratulált. A zsűri a beérkezett mintegy 3000 képből válogatott ki első körben 125 pályamunkát, majd ezek közül kerültek ki a díjazott fotók. A zsűrizés a teljes átláthatóság jegyében nyilvánosan zajlott, a képek elbírálásának mindkét fordulóját bárki nyomon követhette az interneten.

fotó: Pálvölgyi Krisztina / turistamagazin.hu

Soproni szempontból remek hírrel is szolgált az esemény, hiszen a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium diákja Reinhoffer István nyerte el az ÉV IFJÚ TERMÉSZETFOTÓSA DÍJAT.

fotó: bajomibalint.hu

 

Ahogy az eddigi években, idén is készült egy nagyon szép album a döntőbe került és kiállított fotókból, amely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg és amelynek bemutatója szintén ezen az eseményen volt.

A kiállítást 2017 november 8-tól december 31-ig lehet megtekinteni a Magyar Természettudományi Múzeumban. 

Hirdetés: