Sopron es ami mögötte van...

Sopron testvérvárosában tett látogatást Brenner Koloman és Gyöngyösi Márton

A magyarországi Jobbik delegációja, Gyöngyösi Márton képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának az alelnöke és Dr. Brenner Koloman, a Jobbik-frakció tanácsadója és egyben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Sopron és térsége választókerületében látogatást tett Sopron testvérvárosában Bolzanoban.

 

A megbeszélések során szóba került  a dél-tiroli német autonómia története, intézményeinek működése illetve a magyar delegáció tagjai bemutatták az általános magyarországi politikai viszonyokat, a magyarországi nemzetiségek helyzetét valamint a Jobbik béruniós kezdeményezését és a külhoni magyar közösségek autonómia-törekvéseit.

A Jobbik delegációja megbeszélést folytatott dr. Thomas Widmann-nal, a tartományi parlament (Landtag) alelnökével, dr. Luis Durnwalderrel, Dél-Tirol korábbi miniszterelnökével, prof. dr. Oskar Peterlinivel, az olasz parlament korábbi szenátorával, dr. Hanspeter Munter korábbi tartományi képviselővel, az Iparosok Szövetségének korábbi igazgatójával, Franz Pahl korábbi tartományi képviselővel, illetve Univ.-Prof. dr. Christoph Pan nemzetközileg elismert autonómia-szakértővel. A tárgyalások során megállapodtak abban, hogy a most elkezdett párbeszédet rövidesen folytatni fogják, ezért a közeljövőben egy magyarországi viszontlátogatás is követni fogja ezt a találkozót.

Dr. Brenner Koloman / fotó: cyberpress.hu

A Jobbik sajtóközleményéből az is kiderül, hogy a béruniós kezdeményezésük tükrében már ellenzékben elkezdték a jelenlegi összeszerelőüzem-modellről egy nagyobb hozzáadott értéket termelő, innovációra épülő gazdasági modellre való átállás előkészítését, amit kormányra kerülve ki fognak teljesíteni. A Jobbik határozott álláspontja szerint  ugyanis  csakis ezzel biztosítható a Kárpát-medencében élő magyarság hosszú távú megmaradása, a kivándorlás megállítása és a gazdasági kényszerűségből külföldön dolgozók hazacsábítása.

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés: