Sopron es ami mögötte van...

Sopron felirat a Lővérekben, pont olyan lenne mint Hollywoodban

Réges-régen egy messzi-messzi földrészen ugyan már kitalálták és azóta számos, érdekes történet is övezi a híres HOLLYWOOD feliratot, no de miért ne lehetne nálunk is egy ilyen turisztikai látványosság, mondjuk a TV torony lábai alatt. Az elképzelés szerint a méreteiben hatalmasnak mondható ( 15 méter magas ) SOPRON felirat már messziről üdvözölhetné a hűség városába érkezőket és ha megfelelően sikerül pozicionálni a gigantikus betűket, akkor a város több pontjáról – háttérben a felirattal – rengeteg szelfit és fotót készíthetnének a turisták és az internet világában ez gyorsan bejárná a földkerekséget, mondhatni így ingyen népszerűsítve városunkat. Hatalmas marketingfogás lenne és a maga módján egyedi is az országban.

sopronfelirat1

Magyarország legnyugatibb csücske mindig is egy különleges városnak minősült, ami a mai napig sem vesztett varázsából. Felsorolni is nehéz, hogy miért érdemes Sopronba látogatni, hiszen annyi történelmi látnivaló és érdekesség van a városban, azonban érdemes haladni a korral. A mai világban szükség van egy-egy figyelemfelkeltő marketingre, hiszen a jövőbeni piac a fiatalokra épül és ők szeretik a feltűnést keltő dolgokat. Elég csak a Sopron feliratra gondolni ami a Liszt Ferenc Kulturális központ előtt volt látható vagy „testvérére” a VOLT feliratra a Deák téren. Nem csak a helyiek de az idelátogató emberek sem hagyták ki, hogy készítsenek egy jó fotót az említett betűhalmazokkal, de talán többre is hívatott egy ilyen jó alapötlet.

A kivitelezésnél az esti időszakra is hangsúlyt kell fektetni, hiszen egy szép megvilágítás még jobban kiemelhetné a feliratot. Két kombináción érdemes elgondolkodni.  Az egyik, a betűnként változó színben a piros-fehér megvilágítás, de kiemelt ünnepnapokon akár egy szép kék megvilágítást is kaphatnának az óriás betűk.

Nem kell azonban megijedni! Ez a terv szintén csak a cyberpress.hu fantáziavilágában született meg, de gyorsan hozzá is tesszük, hogy közben kaptunk némi információt, miszerint erre volt már egy terv a 80-as évek végén illetve a 90 évek elején, de akkor nem valósult meg. Kár érte, mára már egy legendás felirat lenne ez is …

 

Korábbi hasonló ötletek, bejegyzések:

Legyen légikikötő Sopronban is

Kisvasutat Sopronba is! Látványtervek, fotók

Kiállított villamos a Széchenyi téren? 

Világszabadalom a soproni Várkerületen! Amperfák

Sopron, ahogyan még biztosan nem láttad! 

 

cybepress.hu

Hirdetés: