Sopron a szerelmünk...

Póczik Roland ( MSZP )  Nem halljuk Orbán Viktort és nem halljuk a Fideszt az osztrák családi pótlék csökkentése ügyében

Póczik Roland, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje tartott sajtótájékoztatót a Magyar utcai pártházban, amelynek témája az elmúlt napokban nagy megdöbbenést keltő osztrák hír kapcsán lett aktuális, amely az Ausztriában dolgozó magyarok – és külföldi állampolgárok – családi pótlék csökkentésével kapcsolatos.

 

 

Póczik Roland ( MSZP országgyűlési képviselőjelöltje):  Nem halljuk Orbán Viktort és nem halljuk a Fideszt …

 

Az osztrák kormány pár nappal ezelőtti döntése alapján, jelentősen csökkenteni fogják a külföldön élő gyermekek után járó családi pótlék összegét. Ez csak Magyarországon közel 40.000 gyermeket érint!

Nem halljuk Orbán Viktort, és nem halljuk a Fideszt, most amikor a magyar munkavállalók jogaiért kellene harcolni! Hagyják, hogy Ausztriában most már hivatalosan is másodrendű embernek tekintsék a magyar dolgozót.

Azt a magyar dolgozót, aki osztrák mérce alapján adózik, de ezután magyar mérce szerint fogja kapni a gyermekei után járó szociális juttatásokat.

Ez akárhonnan is nézzük, égbekiáltó igazságtalanság!

Nem halljuk Orbán Viktort és nem halljuk a Fideszt, amikor Sebastian Kurz, a nulla élettapasztalattal bíró osztrák kancellár, és szélsőjobboldali barátai egy tollvonással 40.000 magyar gyermek és család, jogos juttatását veszik el.

De ne csodálkozzunk, ez az orbáni politika, itthon végvári kapitányt játszik, nyugaton pedig hajbókol… Az embereknek meg kell érteniük, hogy a jobboldali populizmus ide vezet.

Kormányra kerülve a szociális demokrácia jegyében érvényt fogunk szerezni annak, hogy egy már megszerzett jogot ne lehessen elvenni, sem külföldön, sem itthon, akár az osztrák kancellár akár csak egy másodosztályú focista próbálkozik vele, akkor sem!

A populista kihívásra ma az egyetlen megoldás egy baloldali, stabil európai értékrendet valló, a demokrácia iránt elkötelezett, igazságosságot hangsúlyozó politika, amely kiáll a magyar munkavállalókért, itthon és bárhol, mi ezt képviseljük!

Sopron, 2018.01.12.

 

Hirdetés: