Sopron és egy kis plusz...

Póczik Roland az MSZP Sopron és környékének jelöltje!

Az MSZP Sopron és Környéke Helyi Szervezete péntek délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be országgyűlési képviselőjelöltjét Póczik Rolandot, aki bemutatkozó beszédében azt üzente a választóknak, hogy amennyiben megremegnek a felháborodástól valahányszor igazságtalanság történik az országban, akkor szavazzanak majd neki bizalmat a tavaszi választásokon, akár színektől, pártállástól függetlenül, hiszen kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy szabad és igazságos társadalomban élhessünk.

A képviselőjelöltet Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője mutatta be a sajtó megjelent munkatársainak, valamint köszöntőt és bevezetőt mondott a párt helyi elnöke Széplaki Tamás is, akik kiemelték, hogy örömmel mutatják be az MSZP Sopron és Környékének általuk választott országgyűlési képviselőjelöltjét, akinek többek közt az is a feladata, hogy velük közösen, egy új baloldali politikát alakítson ki és a közös munka gyümölcseként egy kormányváltó erővel tudjanak majd fellépni a választásokon.

Póczik Roland 37 éves, két gyermek édesapja akikkel Sopronban él. Több évig dolgozott külföldön, majd hazatért, jelenleg az egyik vezető biztosítótársaságnál dolgozik mint nyugdíjtervezési tanácsadó. Az MSZP-nek 2015 óta a tagja, a párt soproni szervezetének pedig 2016 tavasza óta az elnökségi tagja.

Póczik Roland bemutatkozó beszédében elmondta:

Hiszek a szociáldemokráciában, hiszek abban, hogy a vagyoni egyenlőtlenségek csökkentése, a tisztességes újraelosztás befektetést jelent a társadalom humán tőkéjébe. Én a közösségben, az együttműködő társadalomban hiszek, abban, hogy a boltos, vagy a postás fia is lehet orvos, ügyvéd vagy bármi, ami tehetségéhez mérten csak lenni tud és lenni akar.

Velem ellentétben a jobboldalinak mondott emberek az előjogokban hisznek, nos, hát, ami egészen biztos, hogy én nem hiszek az előjogokban, semennyire sem, nem hiszek abban, hogy valakiről már a születése pillanatában eldől, hogy a győztes vagy a vesztes oldalhoz tartozik.
Egy igazságos országban az előrejutás mércéje az egyénnek a közösség által támogatott erőfeszítése, kell, hogy legyen, nem pedig örökölt vagyona és ilyen-olyan kapcsolati hálója.

A mostani magyar kormány ezzel szemben kasztokat, kasztrendszert alakít ki, szemünk láttára a feudalizmust építi újra, megpróbálja megmondani, hogy ki mit, illetve mit ne tegyen. De ide tartozik a Fidesz által Simicska pénzén felhizlalt Jobbik is, Béruniót hadovál, miközben nemrég még az Európai Unió zászlaját égették!
A pöffeszkedő milliárdosok, és a kimosakodni próbáló nácik országa helyett a jogilag egyenlő, és a jogaival élni is tudó társadalmat kell megalkotni!

Persze nekem is mondhatják, hogy miért a Magyar Szocialista Párt? Őszinte leszek, engem nem érdekel a száraz szocializmus, tudjuk, hogy nincs „ingyen ebéd”, de, nekünk, baloldaliaknak, végre szembe kell néznünk a történelemmel, a múlt árnyaival, és egész egyszerűen nem szabad félnünk, meg kell őrizni elszántságunkat és hitünket!

Én a nyomor, a társadalmi egyenlőtlenségek és az igazságtalanság ellen fogok harcolni!

Természetesen tisztában vagyok Sopron és környéke társadalmi, szociológiai helyzetével, de azt üzenem minden soproni és nem soproni embernek: ha megremegsz az felháborodástól, valahányszor igazságtalanság történik az országban, Velem Vagy! Színektől, pártállástól függetlenül, Velem Vagy!

Nekem meggyőződésem, hogy Magyarországnak, és a magyar társadalomnak is ugyanaz jár, mint a nyugat-és észak-európai embereknek: nemcsak a működőképes demokrácia, hanem az ahhoz kapcsolódó esélyteremtő újraelosztás rendszere is! Ez garantálja a szabad és igazságos társadalmat!

Én családapaként, és baloldali politikusként ezen elvek mentén akarok küzdeni, az elégedetlenekért fogok harcolni. Természetesen minden nagy munkához szükség van szenvedélyre, a jelenlegi hatalom megdöntéséhez pedig hatalmas szenvedély kell, de Orbánt le kell váltanunk, ha kell tűzzel-vassal!

Én készen állok!

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés:

1 Visszajelzés - Hivatkozás

  1. Dr. Farkas Ciprián (FIDESZ): Rossz párthoz szegődött Póczik Roland … | Cyberpress