szervezete helyi környékejózsi bemutatkozikcyberpresshu forrás:sopronbeszédében bemutatkozósopronVps comparefélnünkbemutatkozó rolandWindows virtual dedicated server hosting

    101% Sopron

Póczik Roland az MSZP Sopron és környékének jelöltje!

Az MSZP Sopron és Környéke Helyi Szervezete péntek délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be országgyűlési képviselőjelöltjét Póczik Rolandot, aki bemutatkozó beszédében azt üzente a választóknak, hogy amennyiben megremegnek a felháborodástól valahányszor igazságtalanság történik az országban, akkor szavazzanak majd neki bizalmat a tavaszi választásokon, akár színektől, pártállástól függetlenül, hiszen kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy szabad és igazságos társadalomban élhessünk.

A képviselőjelöltet Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője mutatta be a sajtó megjelent munkatársainak, valamint köszöntőt és bevezetőt mondott a párt helyi elnöke Széplaki Tamás is, akik kiemelték, hogy örömmel mutatják be az MSZP Sopron és Környékének általuk választott országgyűlési képviselőjelöltjét, akinek többek közt az is a feladata, hogy velük közösen, egy új baloldali politikát alakítson ki és a közös munka gyümölcseként egy kormányváltó erővel tudjanak majd fellépni a választásokon.

Póczik Roland 37 éves, két gyermek édesapja akikkel Sopronban él. Több évig dolgozott külföldön, majd hazatért, jelenleg az egyik vezető biztosítótársaságnál dolgozik mint nyugdíjtervezési tanácsadó. Az MSZP-nek 2015 óta a tagja, a párt soproni szervezetének pedig 2016 tavasza óta az elnökségi tagja.

Póczik Roland bemutatkozó beszédében elmondta:

Hiszek a szociáldemokráciában, hiszek abban, hogy a vagyoni egyenlőtlenségek csökkentése, a tisztességes újraelosztás befektetést jelent a társadalom humán tőkéjébe. Én a közösségben, az együttműködő társadalomban hiszek, abban, hogy a boltos, vagy a postás fia is lehet orvos, ügyvéd vagy bármi, ami tehetségéhez mérten csak lenni tud és lenni akar.

Velem ellentétben a jobboldalinak mondott emberek az előjogokban hisznek, nos, hát, ami egészen biztos, hogy én nem hiszek az előjogokban, semennyire sem, nem hiszek abban, hogy valakiről már a születése pillanatában eldől, hogy a győztes vagy a vesztes oldalhoz tartozik.
Egy igazságos országban az előrejutás mércéje az egyénnek a közösség által támogatott erőfeszítése, kell, hogy legyen, nem pedig örökölt vagyona és ilyen-olyan kapcsolati hálója.

A mostani magyar kormány ezzel szemben kasztokat, kasztrendszert alakít ki, szemünk láttára a feudalizmust építi újra, megpróbálja megmondani, hogy ki mit, illetve mit ne tegyen. De ide tartozik a Fidesz által Simicska pénzén felhizlalt Jobbik is, Béruniót hadovál, miközben nemrég még az Európai Unió zászlaját égették!
A pöffeszkedő milliárdosok, és a kimosakodni próbáló nácik országa helyett a jogilag egyenlő, és a jogaival élni is tudó társadalmat kell megalkotni!

Persze nekem is mondhatják, hogy miért a Magyar Szocialista Párt? Őszinte leszek, engem nem érdekel a száraz szocializmus, tudjuk, hogy nincs „ingyen ebéd”, de, nekünk, baloldaliaknak, végre szembe kell néznünk a történelemmel, a múlt árnyaival, és egész egyszerűen nem szabad félnünk, meg kell őrizni elszántságunkat és hitünket!

Én a nyomor, a társadalmi egyenlőtlenségek és az igazságtalanság ellen fogok harcolni!

Természetesen tisztában vagyok Sopron és környéke társadalmi, szociológiai helyzetével, de azt üzenem minden soproni és nem soproni embernek: ha megremegsz az felháborodástól, valahányszor igazságtalanság történik az országban, Velem Vagy! Színektől, pártállástól függetlenül, Velem Vagy!

Nekem meggyőződésem, hogy Magyarországnak, és a magyar társadalomnak is ugyanaz jár, mint a nyugat-és észak-európai embereknek: nemcsak a működőképes demokrácia, hanem az ahhoz kapcsolódó esélyteremtő újraelosztás rendszere is! Ez garantálja a szabad és igazságos társadalmat!

Én családapaként, és baloldali politikusként ezen elvek mentén akarok küzdeni, az elégedetlenekért fogok harcolni. Természetesen minden nagy munkához szükség van szenvedélyre, a jelenlegi hatalom megdöntéséhez pedig hatalmas szenvedély kell, de Orbánt le kell váltanunk, ha kell tűzzel-vassal!

Én készen állok!

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés:

Cikkmix

Ételt osztottak a GYSEV munkatársai

A GYSEV Cégcsoport az idei évben is csatlakozott a „Jótékonysági ételosztás” elnevezésű kezdeményezéshez. A vasúttársaság munkatársai december 16-án 80 ...

1 Visszajelzés - Hivatkozás

  1. Dr. Farkas Ciprián (FIDESZ): Rossz párthoz szegődött Póczik Roland … | Cyberpress