Sopron a szerelmünk...

Nincs minden veszve a helyi fociban! A SFAC pozitív pénzügyi mérleggel zárt!

Míg a Soproni VSE NB II.-ből sajnálatosan kieső „nagytestvérnél” vészjósló hírek keringenek a klub óriási adóssággal sújtott pénzügyi helyzetéről és esetleges visszasorolásáról, addig a SFAC-nál nyugodtan tervezik a jövőt.

fotó: cyberpress.hu archívum

Hamarosan elkészül SFAC 2017. évi mérlege, amit természetesen nyilvánosságra fogunk hozni. – közölte Gőbl Gábor az egyesület elnöke és támogatója, hozzátéve azt, hogy a soproni klub bevételei a 2017-es naptári évben 38.500.000 Ft-ot tettek ki.

Gőbl Gábor elmondta, hogy szomorúnak, mi több elkeserítőnek tartja, hogy Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az említett összegből mindössze 600.000 forint pénzügyi támogatással járult csak hozzá a dinamikusan fejlődő egyesület pénzügyi hátterének biztosításához,  ami már csak azért is keserűségre ad okot, mert a megyei első osztályban szereplő klubok közül a leghűségesebb város önkormányzata támogatja a legkevesebb összeggel a város egyik utánpótlás nevelő egyesületét.

A klub elnöke elmondta, hogy az említett csekély mértékű önkormányzati hozzájárulás mellett a jelentős bevételeik magánszemélyek adományaiból, reklámbevételekből,  az egyesületi busz bérbeadásból, mérkőzések bevételeiből,  rendezvény szervezésből, az egyesületi tagdíjakból valamint a  sikeres TAO pályázatuk alapján megnyert támogatói összegekből tevődött össze.

fotó: cyberpress.hu archívum

Gőbl Gábor kiemelte, hogy természetesen messze nem költöttek el ennyi pénzt, aminek köszönhetően a Soproni FAC 1900 SE. pénzügyi mérlege a 2017-es évben így pozitív lett, ami egyben a felelős és gondos szakmai háttérnek a munkáját is jelzi.

Ez utóbbit talán az is jelzi – tesszük hozzá –  hogy Gőbl Gábor két éve vezeti elnökként az egyesület életét, mindezt fizetés és költségtérítés nélkül, ami talán azt is mutatja, hogy létezik még olyan, hogy a magyar labdarúgásban valaki  tiszta szívből és sportszeretetből biztosít egy klubnak remek szakmai hátteret.

fotó: cyberpress.hu archívum

Gőbl Gábor érdeklődésünkre elmondta, hogy  boldogan állapítja meg, hogy 2017-es év a SFAC sikeréve volt! Az egyesület felnőtt csapatának labdarúgói a megyei I.-be jutottak és az utánpótlás csapataik minden korosztályban képviselik Sopront, öregbítve ezzel a város és az egyesület hírnevét. A pénzügyi mérlegre tekintve pedig örömteli érzés – tette hozzá a klub elnöke – hogy  gazdaságilag is gyarapodott a SFAC,  hiszen a rentábilis gazdálkodáson túl, egy nagy értékű 21 személyes új kisbuszt is sikerült vásárolniuk.  Mindezek az eredmények nem jöhettek volna létre a sikeres egyesületi élet és a partnereik támogatása nélkül, amit ezúton is hálásan köszönnek!

 

Hirdetés: