Sopron egy ékszerdoboz

MSZP: Sopronban is legyen ingyenes a tömegközlekdés szmogriadó esetén!

Az MSZP Soproni szervezete nevében Biczi László önkormányzati képviselő jutatott el sajtóközleményt szerkesztőségünknek, melyben azzal a javaslattal fordul a városvezetéshez, hogy városunkban is tegye lehetővé az önkormányzat az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét szmogriadó esetén!

biczi lászló

Biczi László (MSZP) önkormányzati képviselő / fotó: cyberpress.hu archívum

 

Biczi László (MSZP Sopron): Ingyenes tömegközlekedést szmogriadó esetére!

Az ország több városában is szmogriadót rendeltek el. Az Országos Közegészségügyi Központ adatai alapján Sopronban veszélyes a levegőminőség.

Városunk azért is kerülhetett ilyen helyzetbe, mert méretéhez, kiterjedéséhez képest rendkívül nagy a gépjárműforgalom. További gond, hogy a tervezett, 2018 március 15-re megígért elkerülő út építése, finoman szólva is csúszik, így a környező településekről Ausztriába igyekvő ingázók nagy száma is a városunkon megy keresztül.

Természetesen a nyirkos, szélcsendes időjárás sem kedvez a tisztulásnak, de ebben a helyzetben a városvezetésnek kötelessége lenne minden tőle telhetőt megtennie, hogy csökkentse a légszennyezést.

Vannak erre máshol jó példák, ezekből tanulhatunk mi is.

Szegeden Botka Lászlóék ingyenessé tették a tömegközlekedést, amíg érvényben van a szmogriadó.

Javasoljuk a soproni városvezetésnek is, tegyék lehetővé, hogy egy szmogriadó esetén Sopronban is ingyenesen lehessen használni a helyi járatú buszokat.

Ez természetesen némi pénzbe kerül, de ez legalább hasznos célra menne!

 

Sopron, 2017.01.25.

nyitóképünk illusztráció by cyberpress.hu

A Soproni városháza válasza IDE KATTINTVA érhető el !

cyberpress.hu

Hirdetés: