Sopron a szerelmünk...

MSZP Sopron: Marad-e még valaki, akinek megemelhetik a bérét?

Az MSZP Sopron és környékének helyi szervezetének sajtóközleményét megkapta szerkesztőségünk is, amely ezúttal az egészségüggyel foglalkozik illetve konkrétan a Soproni Gyógyközpint helyzetével.

széplaki tamás

Széplaki Tamás, az MSZP soproni szervezetének elnöke / cyberpress.hu archív

 

Széplaki Tamás (MSZP Sopron):  Marad-e még valaki, akinek megemelhetik a bérét?

Ma már ott tart a magyar egészségügy, hogy a lepedők és paplanok vásárlásáról is győzelmi jelentésben számolnak be sajtótájékoztatón. Miközben tudjuk, hogy ez fontos, de ennek természetesnek kellene lenni. Ha a Fidesz nem lopná el a pénzünket, ha nem stadionokra és a Magyar Nemzeti Bank által vásárolt palotákra költenének, hanem az egészségügyre, akkor nem Magyarországon halna meg a legtöbb beteg rákban az Európai Unióban.

Nem lesz addig észrevehető javulás, amíg csak a GDP 4,2 százalékát költi Magyarország az egészségügyre, szemben az európai 8 százalékos átlaggal.

A Soproni Gyógyközpont fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatóból úgy tűnhet, mintha minden rendben lenne, miközben minden soproni tudja, hogy nem így van. Osztályokat szüntettek meg, komolyabb beavatkozások elvégzésére már Győrbe és Szombathelyre viszik a betegeket.  Az agyondolgoztatott, kimerült orvosok és szakápolók erejüket megfeszítve próbálják pótolni a több száz hiányzó kolléga munkáját. Köszönjük és elismerjük a helytállásukat.

Ehhez képest arcátlanság, hogy a kormány 2019-re, saját ciklusa utánra ígérgeti nekik a béremelést. Attól félünk, mire elérkezne az ígért béremelés, akkor már a dolgozók maradéka is feladja, elmegy, és nem lesz kinek megemelni a bérét. Meddig bírják még ezek az emberek? Meddig bírják még a betegek? Hallottuk már korábbi győzelmi jelentésekben, hogy jelentősen csökkentették, sok területen megszüntették a várólistákat. Most azzal dicsekszik Molnár Ágnes a sajtótájékoztatón, hogy a kormány 12 milliárd forintot biztosít a várólisták csökkentésére. Ezek szerint nem szűntek meg a várólisták, amit évek óta ígérgettek?

Ezekre a kérdésekre mi soproniak nem kapunk választ ezekben a diadaljelentésekben, de megtanultunk a sorok között olvasni.

Sopron, 2017.02.10.

cyberpress.hu

Előzmény:

 http://cyberpress.hu/jelentos-fejlesztesek-valosulnak-meg-a-soproni-gyogykozpontban/

Válasz erre a sajtóközleményre:

 http://cyberpress.hu/barcza-attila-fidesz-az-mszp-szokasos-heti-hazugsagaival-probalja-felrevezetni-a-soproniakat/

 

Hirdetés: