Sopron es ami mögötte van...

Megújult a Roth Szakgimnázium kollégiumi épülete

A KEHOP 5.2.10-16-00119 azonosítószámú „Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiumi épületének energetikai korszerűsítése” című projekt keretében, mintegy 137 millió Ft értékben valósult meg a létesítmény energetikai korszerűsítése. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 100%-os, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően az épület födémét hőszigetelték, ablakait lecserélték és felújították. 

 

Az 1896-ban létesült műemléki épületben 82 lakóegység található, melyekben az iskola, mintegy 300 kollégista diákjának biztosít ingyenes lakhatást. Az elmúlt évek kisebb állagmegőrző javításain kívül átfogó felújításra 2017-ig nem nyílt lehetőség. A projekt elsődleges célja az épület hőveszteségének csökkentése, ezáltal a fűtéshez felhasznált hőenergia mennyiségének mérséklése, valamint a kollégiumban lakó diákok komfortérzetének javítása volt. A kivitelezési munkák során a födém szigetelése, valamint 152 db elavult nyílászáró szerkezet cseréje, illetve 99 ablak szigorú műemléki előírások szerinti felújítása is megtörtént.

A projektzáró eseményen részt vett  Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város tanácsnoka ( választott országgyűlési képviselő ), Dr. Fodor Tamás, SMJV. polgármestere, Hoczek László, a Roth Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója valamint Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója is, akik közösen tekintették meg az elkészült fejlesztéseket.

 

A beruházás eredményeképpen költséghatékonyabbá vált az épület fűtése. A projekt hatására éves szinten a fűtésköltségek terén mintegy 10%-os megtakarítás várható. Az energetikai korszerűsítéssel a bent lakó mintegy 300 diák komfortérzete is jelentősen javult. A kivitelezési munkák 2018. március 21-én befejeződtek.

Hirdetés: