Minden, ami helyi hír...

M85! Visszaszámolunk!

Sopront Győrrel belátható időn belül autópálya fogja összekötni, így jelentősen lerövidül a menetidő és a város pedig még jobban bekapcsolódhat az ország gazdasági és turisztikai vérkeringésébe. Megannyiszor hallottuk már, de a kezdeti gyorsforgalmi ígéret számláló ötlet helyett, egy ésszerűbb és hasznos funkcióval próbáltuk bővíteni a cyberpress.hu főoldalát. A céldátum meghatározása során nem a Modern Sopronért megállapodás kapcsán elhangzottakat, sem a Közlönyben közzétett határozatot, hanem Lázár János miniszter szavait igyekeztünk tényként kezelni. Orbán Viktor azt mondta másfél éve Sopronban:

“A bürokratákkal még vita van abban, hogy Sopron esetében ez elérhető-e, eddig (ebben a kormányzati ciklusban), vagy csak 2020-ig.”

 

m85_napok

Fotó: cyberpress.hu ©

 

Lázár János idén szeptemberben Nagycenken pontosított, a tervek szerint 2018-ban már javában kell, hogy tartson majd a kivitelezés és 2019 őszére el kell készülnie. A Sopron – Csorna közötti szakaszra értve. Ez után illetve a kivitelezési szakasszal párhuzamosan kell megépülnie a Sopron – Országhatár szakasznak is, mint a miniszterelnökséget vezető miniszter mondta. Mától, 2016. október 16-tól kezdve addig marad kinn, amíg csak kell. Ha a számláló a nullához ér, ideális esetben már tárgytalan is lesz. Bár az ősz a mérsékelt égövön egy elég pontosan behatárolható szakasz,  egy projekt befejező dátumaként viszonylag tágabb. Ezért optimista számításaink alapján november 30-át jelöltük meg a visszaszámlálónak. Hogy ez a befejezési dátum az építési adminisztrációs munkák közül talán átadását vagy tényleges használatba vételt jelent, bizonyára kiderül.

Fotó: cyberpress.hu ©

Fotó: cyberpress.hu ©

 

cyberpress.hu

Hirdetés: