Minden, ami helyi hír...

Lehet menni gyúrni! Átadták a Jereván lakótelepi sportparkot!

A mozgás és a testedzés népszerűsítését szolgálja a Tó utcai játszótér mellett kialakított street work out pálya, amely modern eszközök segítségével nyújt lehetőséget a sportoláshoz. – hangzott el a csütörtöki sajtónyilvános átadóünnepségen, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester és Barcza Attila, Városi tanácsnok, az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke felhívta a figyelmet az egészséges életmód, a sportolás a testmozgás fontosságára.

A most átadott fittnesspark 11×16 m alapterületű, talajszintjén ütésálló gumival van borítva. Az eszközpark változatos, így mindenki megtalálhatja a számára fontos edzési formát, amely 17 féle eszközzel segíti elő azt, hogy igazán változatos edzésprogramot is összeállíthasson magának a használója.  A fittnesspálya 100%-os kormányzati támogatásból valósult meg, összege 16 millió forint volt. Fontos, hogy vigyázzunk rá, megőrizzük épségét hiszen a város legnagyobb lakótelepén ez egy hiánypótló park lett, amely minden bizonnyal igazán népszerű lesz a jövőben. A parkban egy tábla egyébként fel is hívja erre a figyelmet, amelynek hátoldalán az eszközök bemutatása is látható piktogramok ábrázolásával.

Az átadóünnepségen kérésünkre Csiszár Ákos önkormányzati képviselő be is mutatta egy pár eszközön, azok használatát, amely azt is bizonyítja, hogy képviselőink nem csak beszélnek a testmozgás és a fittség fontosságáról, hanem ha szükséges akkor annak előnyeit bármikor prezentálni is tudják.

 Zárójelben jegyezzük meg, hogy például kollégánk nem is mert vállalkozni ezekre a feladatokra, de hát ő csak egy firkász 😉 

 

fotók: Leczovics Zsolt

 

cyberpress.hu

Hirdetés: