Minden, ami helyi hír...

Közös rendőrségi ellenőrzés volt a 84-es számú főúton (videó)

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Vas és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közös sebesség-ellenőrzési akciót szervezett a 84-es számú főúton.

fotó: police.hu

fotó: police.hu

fotó: police.hu

fotó: police.hu

 

A Vas és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében – prevenciós célú sebesség-ellenőrző akciót szervezett a 84-es számú főúton, 2017. december 6-án 10 órai kezdettel. A Soproni Rendőrkapitányság osztályvezetője a megjelent média képviselőit tájékoztatta, hogy a rendőrség a közlekedési balesetekkel kapcsolatban folyamatosan végzi értékelő- elemző tevékenységét, ennek kapcsán keresi azokat az útszakaszokat, amelyek relevánsak a személyi sérüléses balesetek vonatkozásában.

A baleseti helyzet elemzése azt mutatta, hogy a kiemelten kezelt baleset-megelőzési akcióknak több pozitív hatása is volt. Míg tavaly minden harmadik sérüléses balesetet gyorshajtó okozott, idén már csak minden hatodikat. Ebben az évben a gyorshajtás a harmadik a baleseti okok sorában. A számok elemzéséből kitűnik, hogy bár a sérüléses balesetek száma a rendőrkapitányság működési területén 18%-kal csökkent, a 84-es főút soproni szakaszán ez a mutató kissé emelkedett. Ennek egyik oka lehet az egyre nagyobb forgalom, a mind gyakoribb torlódás és az ezekből eredő türelmetlenség és figyelmetlenség.

A főúton a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályával végrehajtott közös ellenőrzés célja többek között az volt, hogy a rendőri jelenléttel is óvatosságra intsék a közlekedőket.

 

Közös ellenőrzés a közlekedés biztonságáért

https://youtu.be/8mrh22LtSX4

Hirdetés: