Sopron és egy kis plusz...

Két korcsolyázó alatt szakadt be a Fertő tó jégpáncélja szerdán!

Egy 51 éves nő és egy 52 éves férfi gondolta úgy szerdán, hogy az enyhébb időjárás ellenére még nem lehet probléma ha korcsolyát húzva egy kicsit kikapcsolódnak a Fertő tavon és élvezik a természetes jég nyújtotta örömöket. – számol be a bvz.at hírportál a Fertőmeggyesen ( Mörbich am See) történt esetről. A jégtakaró azonban ezúttal csak ránézésre tűnt biztonságosnak hiszen beszakadt alattuk és a mentésükre volt szükség.

mentés a fertőn

fotó: LPD Burgenland / bvz.at

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy még nem merészkedtek nagyon messzire a parttól így viszonylag közel történt a szárazföldtől a baleset, és bár így is esélytelenek voltak arra, hogy önállóan megmeneküljenek a jeges víz fogságából, az észlelés és riasztás után a helyi mentőcsapat hamarosan a helyszínre érkezett és segített.

A hivatásos tűzoltók mentőgyűrűk és kötelek segítségével végezték el a mentést, majd a szerencsétlenül járt embereket a parton az elsősegélynyújtás után a mentőszolgálat munkatársai a kórházba szállították további vizsgálatokra. A hírportál információ szerint a bajba jutott emberek közel 20-25 percet töltöttek derékig merülve a jeges vízben.

Az eset kapcsán arra kérünk mindenkit, hogy bár lehet hogy csalogató a fertőrákosi részen is a Fertő tó ideiglenes felszíne, ne merészkedjenek a jégre, hiszen a felmelegedés hatására balesetveszélyes és számtalan repedés is van már a jégtakarón! Nem érdemes kockáztatni!

 

Bejegyzésünk a bvz.at hírportál cikke alapján és nyomán készült!

cyberpress.hu 

Hirdetés: