Sopron egy ékszerdoboz

Keresés!!! Megszökött egy fogvatartott a Sopronkőhidai fegyházból!

A Sopronkőhidai Fegyház és börtönből 2018.01.12-én a déli órákban megszökött egy fogvatartott. J. István fogvatartottat nagy erőkkel keresi a rendőrség és a büntetésvégrehajtás teljes állománya a környéken. A legfrissebb információk szerint a Szent Mihály temető környékén látták utoljára, így onnan viszonylag sok irányba tovább mehetett.  Arra kérjük a lakosságot, hogy amennyiben információval rendelkeznek J. Istvánról, akiről annyit tudunk hogy 36 éves, 165 magas, vékony testalkatú ember (fotó)  azonnal jelentse a rendőrség forródrótján. A fotóhoz viszonyítva annyi a különbség a fogvatartottnál, hogy jelenleg a feje kopaszra van borotválva!

 

CIKKÜNK LEFELÉ HALADVA FOLYAMATOSAN FRISSÜL !!!

 

A keresett személy

 

FONTOS!!!

Amennyiben felismeri a férfit a környezetében, ne próbálja meg feltartóztatni, inkább amint teheti értesítse a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámokon.

 

Rendőrök és bv-sek a Rákosi úton – Fotó: cyberpress.hu

FRISSÍTÉS MTI  ( 2018.01.12. 13. ÓRA 33. PERC ) 

Munkavégzés közben megszökött egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből pénteken – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel. Mint mondta, a börtön foglalkoztatási programjában részt vevő férfi a déli órákban szökött meg munkavégzés helyszínéről. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 36 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított – tette hozzá a szóvivő.

 

FRISSÍTÉS A HELYSZÍNRŐL ! (2018.01.12. 17 óra 30 perc )

 

 

Az esettel kapcsolatban Orosz Zoltán őrnagy,  a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtószóvivője tartott sajtótájékoztatót a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönnél, aki megerősítette a hírt, miszerint az elítélt a börtön foglalkoztatási programjában vett részt, amelynek a helyszínéről szökött meg és akit jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

Hozzátette, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet belső vizsgálatának elsődleges megállapításai alapján az esettel kapcsolatban felmerült a személyi állomány több tagjának is a felelőssége, így ez miatt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoka a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, valamint három fő munkáltatási felügyelőt és egy fő biztonsági felügyelőt beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztett.

A szökött fogvatartottat a büntetés-végrehajtás és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi.

Nagyon fontos információ, hogy miután erőszakos bűncselekmény miatt elítélt fogvatartottról van szó, senki nem próbálja meg feltartoztatni, hanem amennyiben információval rendelkezik azonnal hívja a rendőrség 112-es telefonszámát.

Sajnos kérdéseinkre, amelyek a konkrét szökéssel voltak kapcsolatosak nem kaphattunk választ, ami érthető is, hiszen nyomozati szakaszban van az eset.

Jó hír azonban, hogy a szökött rabról egy viszonylag új fotó is nyilvánosságra kerülhetett, amelyen jól látszik hogy alapos változáson ment keresztül az elítélt, így talán könnyebb a beazonosítása.

 

Cyberpress

http://cyberpress.hu/kereses-megszokott-egy-fogvatartott-a-sopronkohidai-fegyhazbol/

 

Kollégánk mindeközben arról tudósít, hogy a Virágvölgy / Mély út , Erdburger dűlő , Mauer dűlő  és egyéb kerti utak ellenőrzése folyamatban van még mindig és kutató illetve záró csoportok járnak mindenfelé. Az egységek ellenőrzik a szőlőházakat és a kerti bódékat is. Fegyőrök, Rendőrök és Készenléti rendőri erők is vannak kint a terepen, akik ezekben az órákban már elemlámpákkal világítva folytatják a hajtóvadászatot.

 

ÉRDEKESSÉG 

 

Utoljára szökés a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből 2004 decemberében volt, amikor egy szerdai napon egy román állampolgárságú, lopás miatt jogerős börtönbüntetését töltő elítélt megszökött. Akkor a szökés úgy történt, hogy a húszéves férfi séta közben elrejtőzött, majd átmászott a drótkerítésen és a tetőn keresztül távozott. A riasztás akkor későn érkezett és hiába zárták be azonnal a kapukat, az elítélt már kijutott a szabad világba. Őt akkor a rendőrség egységei még aznap éjszaka elfogták.  A rendőrök a szökött fogolyra – közúti ellenőrzés során – Fertőboz térségében egy gépkocsiban bukkantak rá, amelynek utasa volt. A megszökött elítélt már civil ruhát (szabadidő nadrágot és pólót) viselt. Rabruhája egy reklámtáskából került elő a csomagtartóból. A járőr egy fényképről ismerte fel a férfit, akit mint kiderült egy fegyőr segítette a szökésben.  

 

FRISSÍTÉS ( 2018.01.12. 20 ÓRA 30. PERC )

 

A szökésben lévő rab egy  idős asszony brutális meggyilkolásáért töltötte életfogytiglani fegyház büntetését a Sopronkőhidai Börtönben – számol be a Bors.  A férfi és két társa 2012 októberében brutális kegyetlenséggel ölt meg egy nyugdíjast, akit egy rúddal összevertek, majd megtapostak. Az idős asszony koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett és a traumás sokk és kivérzés miatt egy óra alatt meghalt.

 

FRISSÍTÉS (2018.01.13. 01 ÓRA 42 PERC )

A Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből megszökött férfit. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 37 éves férfi, aki a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottja volt, 2018. január 12-én délelőtt – eddig tisztázatlan körülmények között – megszökött. A Soproni Rendőrkapitányság elrendelte a körözését.

A Készenléti Rendőrség járőrei a férfit 2018. január 13-án 1 óra 28 perckor Sopronban elfogták, előállítása folyamatban van.

A lakossági bejelentéseket a rendőrség ezúton is köszöni.

Hirdetés:

1 Visszajelzés - Hivatkozás

  1. Elfogták a börtön szökevényt ! | Cyberpress