Valós tartalomra törekszünk...

Jövőre már a tetőn is focizhatnak a bécsiek

Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az összesen 2.100 négyzetméternyi pályát jövő nyártól vehetik birtokba a játékosok.

Focipályák a tetőn – a Seehub látványterve © new_ages rené reiter KG

Hamarosan 15 méteres magasságban focizhatnak a bécsiek: egy parkolóház tetején ugyanis május óta öt műfüves focipálya készül Seestadt Aspernben. Az egyiken 2×4, a másik négyen pedig 2×5 játékos rúghatja majd a bőrt. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítenek körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat.

A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1.100 négyzetméternyi iroda, a pincéjében pedig egy 3.000 négyzetméteres trambulinparkban ugrálhatják ki magukat kicsik és nagyok. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is. – áll Bécs város külképviseleti irodájának közleményében.

 *********************

 

Az említett projekttel kapcsolatban azt már csak mi tesszük hozzá, hogy egy hasonló elgondolást még 2017. márciusában a cyberpress.hu is megálmodott a hamarosan Sopronban is megvalósuló belvárosi parkolóház tetejére, ami akkor ugyan viccesnek tűnhetett, azonban valljuk be nem is volt az olyan rossz elgondolás. A helyi ötletelésünk itt olvasható, saját látványterv képekkel kiegészítve: 

 

 

Beruházás újragondolva Sopronban: Parkolóház és stadion egy projektben

Hirdetés: