Sopron és egy kis plusz...

Itt a hétvégi burgenlandi rendőrségi kontroll eredménye!

Az ember mindig elkeseredik amikor a egyre jobban romló hazai közeledési morálra illetve a szaporodó szabálysértésekre gondol, de ez a jelenség nem csak nálunk jellemző manapság, bár ugye az olcsó vigasz hogy máshol sem jobb a helyzet.  Mint arról előre beszámoltunk, Burgenland területén nagyszabású rendőrségi közlekedés biztonsági kontrollt tartottak az elmúlt hétvégén, melynek az eredményéről most számolt be a BVZ.at

 

Az akcióban részt vettek a burgenlandi  regionális közlekedési részleg 69 tisztje mellett az autópálya-járőrök és a körzeti megbízottak is, így összesen 830 járművezetőt ellenőriztek két nap leforgása alatt. Az előtérbe helyezett alkoholszondás ellenőrzéseket 784 alkalommal vetették be, amely során kiderült, hogy az ellenőrzés alá vont gépjárműveknél hét ember  ült alkoholos befolyásoltság alatt a volánnál,  négy közülük – három férfi és egy nő – több mint 0,8 ezreléket meghaladó állapotban. A statisztikához tartozik az is, hogy egy esetben kábítószeres befolyásoltság alatt lévő pilótát is fogtak a osztrák rendőrök. A legmagasabb mért alkoholfogyasztás értékét egy 44 éves gépjárművezetőnél mértek Oberwart körzetében, aki  1,48 ezrelékkel lett a hétvége csúcstartója. Egyéb szabálytalanságok és szabálysértések miatt 224 esetben intézkedtek a résztvevő “akciócsoportok”.

Gyorshajtás is akadt bőséggel a szomszédos járásban, ahol a két kiemelkedő rekorder ugyanazon a helyszínen került “bemérésre”, mégpedig egy osztrák “versenyző” 160 km/órával illetve egy szlovén pilóta 152 km/órával sietett a célja elérése érdekében.

Szerencsére a beszámoló ezúttal nem számol be olyan súlyosabbnak minősíthető szabálysértésről melyben magyar gépjárművezetők lennének az érintettek.

 

Hirdetés: