101% Sopron

Igazi közösségi térré válhat a “Jereváni szolgáltató ház” és környéke!

Többször illettük kritikával a Jereván lakótelep szívében elhelyezkedő “szolgáltató házat”, hiszen akkoriban valóban egy elhanyagolt központról beszélhettünk, ami azonban mára a múlt egyik feledhető emléke lett. Mindez a múltidő annak köszönhető, hogy Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata saját forrásból – mintegy 63 millió forintból – teljesen felújította a közösségi teret, amely által rá sem ismerni arra és közvetlen környezetére. No persze ezzel a helyiek már nagy valószínűséggel szembesültek, azonban pénteken délelőtt a városvezetés és a településrész képviselőivel közösen jártuk be a területet, ahol egyéb részleteket is megtudtunk.

Dr. Fodor Tamás polgármester a felújításról elmondta, hogy megújult a Posta előtti tér, ahol a lépcsőépítés és a térburkolat építése mellett padfelújítások és új növények telepítése is esztétikusabbá teszi ezentúl a környezetet, valamint a teljes árkádrész is új festést kapott. A szolgáltatóház bevezetőrészén megújult az ivókút és környéke, ahol négy új pihenő pad is kihelyezésre került, valamint a lépcsősorok is rekonstrukción estek át. A vízlépcső is teljesen frissítésen esett át – tette hozzá Dr. Fodor Tamás –  amelynél gépészeti és villanyszerelési munkálatokat végeztek, de a víztere is új szigetelést kapott, ahol látható a mészkőborítás is valamint a támfalak cseréje is megtörtént.

Megújult a környék növényzete is, ahol a rendezetlen fás szárú növényeket és a sövényt is visszavágták, a hiányzókat pedig új cserjék telepítésével pótolták. Új virágágyások is kialakításra kerültek, ahol ezentúl az évszaknak megfelelő növényzet díszíti ezentúl a környezetet, de hat nagyméretű virágláda telepítése – a vízlépcső mellett – is igyekszik zöldebbé varázsolni a környezetet.

Az orvosi rendelők előtti nagy zöld terület is új struktúrát kapott, oda 20 darab lombullató fát ültettek valamint a közlekedést elősegítő új térköves járdák is kialakításra kerültek.

Dr. Fodor Tamás polgármester arra kérte a sajtó munkatársait, hogy tolmácsoljuk azon kérését, hogy közösen óvjuk és vigyázzunk a város értékeire és azon belül erre a területre is, hiszen közös érdekünk, hogy egy szebb és élhetőbb környezetben éljünk.

Nem mellékesen egyébként érdemes azt is megjegyezni, hogy a megvalósult beruházás védelme érdekében a rendőrségre bekötött új térfigyelő kamerarendszer is kiépítésre került, de a járőrszolgálat is aktívan ellenőrzi ezentúl a területet.

Tóth Éva, a Jereváni Településrészi önkormányzat elnöke örömét és  köszönetét fejezte ki, hogy a városrész az önkormányzati finanszírozásoknak köszönhetően még szebbé válhat, amelynek minden bizonnyal sokan örülnek. A településrész önkormányzata folyamatosan azon dolgozik a városvezetéssel közösen, hogy a lakótelep egy élhetőbb, szebb és a kornak megfelelő struktúrájú új “köntöst” kapjon, amelybe beletartozik mindaz a sok eddig megvalósult beruházás – a folyamatban lévők mellett – amely munkálatok napról-napra bizonyítják, hogy meghozzák az eredményt.

Tóth Éva hangsúlyozta, hogy a Jereván fejlesztését, különösképpen a Szolgáltatóház saját forrásból való felújítását az önkormányzat, a kormány és a képviselőtársak támogatása mellett köszöni a soproni adófizető polgároknak, akiknek a munkája benne van a közös sikerekben és abban, hogy egyre szebb és élhetőbbé válhat a Jereván lakótelep is.

Tóth Éva hozzátette, hogy ez a mostani fejlesztés, amely a szolgáltató házat érinti egy olyan beruházás, amely az itt élők számára fontos, hiszen kijelenthető, hogy ez a lakótelep egyik központi része. Ide kapcsolódva hozzátette, hogy  a további elképzelésekben azon dolgoznak Csiszár Ákos képviselőtársával, hogy ez a terület egy igazi közösségi térré is tudjon változni, ahova szeretnének olyan eseményeket és rendezvényeket esetleg akusztikus koncerteket szervezni a jövőben, amelyeken minden korosztály megtalálja majd a számára minőségi kikapcsolódást jelentő programot.

 

fotók: Leczovics Zsolt

 

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés: