Sopron város független médiaportálja

Idén is penge volt a Petőfi Zenei Díj gálaműsor (képek)

Eltelt egy esztendő és a tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal megrendezett Petőfi Zenei Díj átadása az idén folytatódott a Telekom VOLT Fesztiválon, melyen a hazai könnyűzenei élet rengeteg szerepelője vett részt. Érdemes volt a alaposan körülnézni a díjkiosztón, hiszen sok olyan vendég is tiszteletét tette a gálán, akit bizony ritkán láthatunk Sopronban. A Petőfi Zenei Díj gálaműsorát a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetítette, így gyakorlatilag szerte a világban rengeteg figyelem Sopronra terelődött. No de nézzük kik kapták idén a Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díjat, amely bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

PETŐFI ZENEI DÍJ 2017. – TELEKOM VOLT FESZTIVÁL

Az év felfedezettje a Soulwave lett, a díjat Horváth Charlie adta át.

Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. A szobrot Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója adta át az együttesnek Micsodaország című, tavaly november 26-án a Papp László Budapest Arénában tartott koncertjéért.

Az év videoklipjéért járó elismerést a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért, amelyet Csillag Mano vágótól vettek át.

Az év együttese a Halott Pénz lett, díjukat Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya adta át.

Az év dj-jének Lotfi Begit választották, aki ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművésztől vette át díját.

Az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island), az év férfi előadója Marsalkó Dávid (Halott Pénz), akik Palvin Barbara divatmodelltől és Miskovits Márton műsorvezetőtől vették át díjaikat.

Az év dala a Wellhello #Sohavégetnemérős című száma lett, a díjat Zsédától és Molnár Ferenc Carameltől, A Dal 2017 két zsűritagjától vette át a zenekar.

A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta, aki a VOLT Fesztivál főszervezőitől, Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől vette át az elismerést.

 

Fotók: Leczovics Zsolt

cyberpress.hu

Hirdetés:

1 Visszajelzés - Hivatkozás

  1. A STRAND Fesztiválon adják át idén a Petőfi Zenei Díjakat | Cyberpress