Minden, ami helyi hír...

Gábor kontra Gábor avagy a kifizetetlen könyvek esete a közösségi médiában

A FIDESZ MÉDIA Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány zászlóshajójának is nevezhető bulvárlap a Ripost ( ez egy létező nyomtatott kiadvány, ezt az infót csak azoknak akik esetleg nem ismernék az újságot ) pénteken a címlapján hozta le az év politikai botrányát ( egyéb téma híján )  amit tulajdonképpen a Facebooknak köszönhet, hiszen az alaptörténet ott látott napvilágot. A sztori ott kezdődik, hogy a politikai tűzvonalból visszavonult és a digitális világban jeleskedő Vona Gábor, aki egykor a Jobbik első embere is volt egy amolyan könyvkihívásos, könyvajánlós bejegyzés sorozatot indított, melyben a számára kedvelt illetve általa ajánlott kiadványokat mutatott be. Itt került sorra Julius Evola: Meglovagolni a tigrist című könyve is, amit észrevett a soproni ex-jobbikos, ma már a Mi Hazánk mozgalomban tevékenykedő Gőbl Gábor, aki ma Sopronban független önkormányzati képviselőként is dolgozik az mellett hogy a Moby Dick bőgőse illetve a SFAC labdarúgóegyesület első számú embere. Az észrevételt a tettek követték, hiszen nyilvánosan  emlékezett arra, hogy ezt a kötetet még 2011-ben ( !!! ) Vona Gábor úgy vitte el az egykor szép napokat látott ( egyébként már rég megszűnt Fehérlófia nevű ) soproni könyvesboltból  – fizetési haladék engedéllyel – hogy nem fizetett érte –  a bejegyzés szerint egyébként egy másik könyvvel együtt –  így jelezte is, hogy esetleg rendezhetné a számlát. Mutatjuk az üzenetet:

 

Azóta aztán több hozzászólás is érkezett a bejegyzés alá pro és kontra a facebook-lakóktól, de ezektől eltekintve mondjuk úgy nekünk is újszerű az, hogy egy közéleti szereplő a nagy nyilvánosság előtt üzenget ilyen magánjellegű elszámolási vita miatt, ami ráadásul nem is mondható politikai fajsúlyúnak, hanem inkább egykori baráti hitelnek, ami aztán a felejtés homályába merült, de aztán a ( politikai és baráti? ) szakítás után pár hónappal  most a közösségi oldalon megosztásra került. Tény, hogy a tartozást nem kiegyenlíteni elítélendő dolog és bizony a feledékenység sem igazán korrekt magyarázat az ilyesmire, így mondhatjuk hogy jogos a követelés, a kérdés azonban csak az, hogy miért most és miért így? Talán pont azért mert a bejegyzést olvasva Gőbl Gábornak is most jutott az eszébe az eset és bizony ez tűnt számára kézenfekvőnek, hiszen manapság mindenki a facebook-on él.

Ami még érdekes egyébként, hogy Vona Gábor ( vagy akár az oldalának az adminisztrátora ) nem törölte ezt a Gőbl Gábor által jegyzett bejegyzést, ami összegszerűen 6200 forintos tartozásról szól, hanem vállalva a közszemlét egyszerűen kint hagyta.

Mint az a hozzászólásokból aztán kiderül az összeget egyébként rendezni kívánja Vona Gábor, hiszen Gőbl Gábor újabb hozzászólásában egy kapott sms-re utalva meg is írja, hogy melyik bankszámlaszámra várja az összeget, amelynek kedvezményezettje azonban a Mi Hazánk Mozgalom.

Azért valljuk be, hogy van abban valami “pikáns”, hogy Vona Gábor a Mi Hazánk Mozgalom számlájára utalhat, úgy hogy a tartozása nem egy párt felé van. No de mutatjuk ezt is:

 

 

Akit esetleg jobban érdekel az ügy és a  számtalan hozzászólás annak érdemes felkeresnie Vona Gábor hivatalos facebook oldalát IDE KATTINTVA, azonban javasoljuk közben a popcorn fogyasztás, mert élménygazdag programot kínál.

 

 

 

nyitókép fotó: Leczovics Zsolt

Hirdetés: