Sopron a szerelmünk...

Final Four Sopron: A csapatok már várják az összecsapásokat!

A házigazda Sopron Basket részéről Roberto Iniguez vezetőedző és Fegyverneky Zsófia is a felfokozott várakozást emelte ki a női kosárlabda Euroliga négyes döntője előtt, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor a Novomatic Arénában.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A soproniak spanyol mestere a csütörtöki sajtótájékoztatón felelevenítette, hogy ősszel, az első edzésén azt mondta a lányoknak, a cél a Final Four legyen.

“Meglepődtek, de hittem benne, hogy kemény munkával nagy dolgokat érhetünk el, és természetesen akartam egy plusz motivációt adni nekik a szezonra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, de őszintén szólva abban nem vagyok biztos, hogy fiatal csapatunk a többiekkel egy lapon említhető. A legjobb teljesítményünket igyekszünk nyújtani” – tette hozzá.

fotó: Leczovics Zsolt

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia úgy fogalmazott, hogy különleges érzések dolgoznak benne. “Sokat vártunk erre a pillanatra. Az edzőnkön kívül talán senki sem gondolta volna, hogy eljuthatunk idáig. Élvezni szeretnénk minden percét” – jelentette ki a klasszis játékos, aki pécsi színekben már vívott négyes döntőt.

fotó: Leczovics Zsolt

Lucas Mondelo, a címvédő és veretlen Dinamo Kurszk trénere szerint kemény munkával telt hetek vannak mögöttük, és péntektől válik “élessé” a helyzet. Hozzáfűzte, nem számít könnyű meccsekre Sopronban. A kurszkiakat erősítő Tatyjana Vidmer arról beszélt, hogy örül a hosszú veretlenségi sorozatnak, ezzel együtt nem könnyű folyamatosan kimagasló szinten teljesíteni.

Zafer Kalaycioglu, a Sopron elődöntős ellenfele, a török Yakin Dogu Üniversitesi edzője azzal kezdte, három spanyol kollégája mellett büszke arra, hogy a török edzőket képviselheti Magyarországon.

“Először vagyunk itt. Örülök, hogy a soproniak ellen kezdünk, de annak annyira nem, hogy az ő pályájukon” – szögezte le. “Az idei szereplésük és a Fenerbahce kiejtése tiszteletreméltó, de mi is keményen dolgozunk, és nagyon jó játékosokat tudhatok a csapatban, akiknek mind az Euroliga-trófea az álma” – tette hozzá.
Játékosa, a magyar válogatottban is szerepelt Courtney Vandersloot kiemelte, hogy a tavalyi Európa Kupa-győzelem után kerültek át az Euroligába, amely ugyanakkor teljesen más szint.

“Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a legjobbak között, sokat dolgoztunk ezért” – jelentette ki az amerikai születésű irányító.

A Jekatyerinburg kispadján ülő Miguel Mendez emlékeztetett arra, hogy csapata évek óta stabil szereplője az Euroliga végjátékának.

“Úgy akarunk játszani, hogy az élmény legyen mind a szakma, mind a szurkolók, mind a kosárlabda városának, Sopronnak” – mondta udvariasan a tréner.

Az uráliak képviseletében a háromszoros Európa-bajnok és Euroliga-győztes Olga Artesina annyit mondott, örül, hogy a csapatnak köszönhetően idén is ott lehet a Final Fourban.

A kétnapos tornára a helyre szóló napijegyek 10 ezer forintba kerülnek.

A magyar bajnok – amely a negyeddöntőben a tavaly döntős török Fenerbahcét 2-1-es összesítéssel búcsúztatta – 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott be a Final Fourba, 2009-ben Salamancában előbb a spanyol házigazdáktól, majd a bronzmeccsen az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, és negyedik lett.

 

 

    A négyes döntő menetrendje:
    —————————
    péntek, elődöntő:
Dinamo Kurszk (orosz)-Jekatyerinburg (orosz) 17.00
Sopron Basket-Yakin Dogu Üniversitesi (török) 20.00
    vasárnap, helyosztók:
bronzmérkőzés 17.00
döntő 20.00

 

EXTRA PRODUKCIÓK: 

A mérkőzések szüneteiben is igazán színvonalas fellépőkkel szórakoztatják majd a közönséget a szervezők, hiszen a Novomatic Aréna parkettáján lesz látható majd az  Oroszországból érkező Funny Foxes és a Lengyelországból érkező Gdynia Cheeleders csapata is, de műsort ad a soproni The Strokes együttes és az országban népszerű Freddie is. Igazán különleges pillanatok lesznek majd a Budapesti Oprettszínház művészeinek fellépése is, akik A Szépség és a Szörnyeteg című darabból adnak majd elő egy látványos zenés jelenetet.

A szervezők azonban még ezeket az említett extra produkciókat is “megfejelik”, hiszen szerződtették a Final Fourra a világ egyik legismertebb kosaras akrobatacsapatát is, így a Lord of Gravity műsorát ezúttal élőben láthatja a soproni  Final4 közönsége

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Hirdetés: