Minden, ami helyi hír...

Filmforgatás: Furcsa zászlók lobognak Sopron utcáin és temetési menet is van a Fő téren

Városunkban, ahogy azt már korábban mi is megírtuk, a mai napon filmforgatás zajlik, mégpedig a Netflix online-médiaszolgáltató, eddig két Golden Globe díjat nyert sorozatának a The Crown című filmnek egy újabb jelenetét veszik fel. Az egyébként többször is Oscar-díjra jelölt Stephen Daldry rendezésében készülő sorozat II. Erzsébet életét, valamint az angol királyi család történetét dolgozza fel, és nagyrészt a második világháborút követő időszakban és az ötvenes években játszódik, vagyis a királynő uralkodásának elején. A Sopronban forgatott jelenet egy temetési menetet mutat majd be, amelyben a Windsor-ház német ágának tragikus módon repülőgép-balesetben elhunyt több tagjától vesznek végső búcsút a németországi Darmstadtban, amit ezúttal Sopron Fő tere és a környékbeli utcák jelenítenek meg.

IMG_8316 (Medium)

A kép a kifeszített kordonon túlról készült / fotó: entryphone  / Köszönjük a képet! 

 

A környéken a biztonsági szolgálat emberei minden megtesznek, hogy ne készüljenek fotók illetve videók a forgatásról, azonban például erre utasító tábla nincs kint sehol, így amolyan szükség megoldásként csak azoknak szólnak akiket éppen meglátnak. No persze, nem egyszerű a helyzetük ugye, mert 2017-ben az okostelefonok világában, ha nincs teljesen lezárva egy terület akkor ez szinte megakadályozhatatlan, de azért mindent megtesznek a cél érdekében és még konfrontálódnak is akár azokkal, akik mégis kattintgatnak. Persze ők a munkájukat végzik, a nézelődők meg emléket szeretnének megörökíteni. Ez így van ilyenkor mindig, bárhol a világban …

No de nem is akarunk különösebben spoilerezni, mert az nem szép dolog, de az tény, hogy a Fő téren illetve a környező utcákban a náci Németország lobogóit fújja a szél, de láttunk baktatni beöltözött statisztákat a Pap réten és a Széchenyi tér környékén is.

Szóval összefoglalva, semmi pánik emberek, nincsen semmi baj, csak filmet forgatnak!

A FORGATÁSRÓL KÉSZÜLT OLVASÓI / BEKÜLDÖTT FÉNYKÉPEK 

IDE KATTINTVA

ELÉRHETŐEK! 

 

cyberpress.hu

Hirdetés: