Sopron a szerelmünk...

Festői és mágikus – látogasson el az Esterházyak adventi programjaira!

Ha egy kis különleges programra vágysz, akkor érdemes felkeresni a szomszédos Ausztriában az Esterházyak adventi programjait, ahol a meseszép látványvilág mellett sok-sok színes programmal is készülnek a szervezők. Mutatunk is egy kis ízelítőt az idei kínálatból!

fotó: ©Andreas Hafenscher

Fraknó vára, 2017. december 1-3. 

Fraknó várának hagyományos adventi vására a legszebbek és legkedveltebbek közé tartozik Ausztriában. A felvonóhídon áthaladva csodálatos mesevilágba csöppenünk: a vár és a fények mágikus hangulatot varázsolva köszöntik az adventi időszakot. A hagyományos forralt bor, sült gesztenye és egyéb kulináris finomságok mellett a régió és a szomszédos országok prezentálják tradicionális, magas minőségű kézműves termékeiket. A felnőtteket változatos zenei programok várják, először lép fel például a munkatársakból álló Esterházy-kórus. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: a kézművesfoglalkozások mellett nem hiányozhatnak az ismert mesefigurák, a boszorkány és az angyal sem, akik személyesen látogatnak el a vásárra.

fotó: ©Andreas Hafenscher

Lakompaki-kastély, 2017. december 8-10. 

Advent második vasárnapján a Lakompaki-kastély és a kismartoni Esterházy-kastély várja az ünnepi hangulatra vágyókat. A karácsonyi díszben pompázó reneszánsz Lakompaki-kastélyban több mint 50 standon árulják a régió kézműves és biotermékeit, valamint kulináris különlegességeit. Az ünnepi program – Burgenland legmagasabb élő karácsonyfája alatt – a Mikulás és a gyerekek lampionos bevonulásával veszi kezdetét, s barkácsolással, pónilovaglással, tűznyelőkkel, zsonglőrökkel és bábszínházzal folytatódik.

Ugyanezen a hétvégén a kismartoni Esterházy-kastély egyedülálló, pazar terei és barokk belső udvara adják az adventi programok kulisszáját. A válogatott standokon mindenki megtalálhatja az igazi karácsonyi ajándékokat, s megtekintheti a kastély érdekfeszítő kiállításait is. A gyerekeket a kézművesprogramok és bűvészek mellett újdonságként különleges táncórák is várják.

 

fotó: ©Andreas Hafenscher

 

Esterházy-kastély/Kismarton, 2017. december 8-10. 

Szakadjon ki az ünnepek előtti rohanásból és élje át az advent hangulatát a kismartoni Esterházy-kastélyban!

Az adventi készülődésre a kismartoni Esterházy-kastély egyedülálló, pazar terei és barokk belső udvara adják – a sokak által kedvelt csodálatos, embernagyságú betlehemi jászollal – az adventi programok kulisszáját Advent harmadik hétvégéjére többek között családi vezetéssel, kórusmuzsikával, kamarazenével készülnek a szervezők. A gyerekek kézművesműhelyben tehetik próbára ügyességüket, ámulhatnak a bűvészshow mutatványain, s a 4-10 év közöttiek különleges meglepetésként egy interaktív gyermekmusical előadásán is részt vehetnek. Mindezek mellett persze nem maradhatnak el a minőségi kézműves termékek és a kulináris finomságok sem.

 

Esterházy-kastély/Kismarton, 2017. december 15-17.

 

Az Esterházyak adventi készülődését az immáron hagyományosnak mondható Pannon Karácsonyi Gála zárja. Ferry Janoska idén is felejthetetlen pillanatokat ígér – a kivételes burgenlandi muzsikus a klasszikus és a popzene, valamint a szórakoztatás területéről érkező sztárokkal ünnepli a karácsonyt. A gálakoncert ünnepi ajándéknak is tökéletes!

fotó: ©Roland Schuller

Advent Schloss Esterházy 2015

 

További és bővebb információk elérhetők az esterhazy.at honlapon IDE KATTINTVA !

 

 

 

A cikk elkészítésében partnerünk volt a SCHNEIDER kommunikáció!

Hirdetés: