101% Sopron

Elkészült a Rákosi út, ismét birtokba vehetik a közlekedők

Átadásra került a Rákosi út, amit a mai naptól ismét teljes egészében birtokba vehetnek a közlekedők. A mintegy 200 millió forintból megvalósult közmű-rekonstrukció és új útburkolat kialakításának forrását Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata biztosította, aki a kivitelezési munkákkal a Soproni Vízmű Zrt.-t bízta meg.

fotó: cyberpress.hu

Az átadáson Dr. Simon István alpolgármester elmondta, hogy nagy szükség volt a felújításokra, amit a környékbeliek kérésére teljesítettek, amit az is indokolt azon túl, hogy a Rákosi úton a vízvezeték már elöregedett, hogy a környéken egyre több volt a pinceelöntés is, hiszen a régi rendszerek már nem bírták a megnövekedett kapacitást. Dr. Simon István köszönetét fejezte ki a kivitelezőnek a beruházás lebonyolításáért és a közlekedőknek, a soproniaknak, hogy méltósággal és türelemmel viselték a forgalomkorlátozásokat.

fotó: cyberpress.hu

A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból 182 millió forintból valósult meg, ami érintette a vízvezetékhálózat, a szennyvízcsatorna, a csapadékelvezető csatorna építését ( a meglévők helyett ) valamint több mint 3500 négyzetméter aszfaltos útburkolat és közel 1000 négyzetméter járdaburkolat teljes helyreállítását is.

 

 

cyberpress.hu

 

 

Hirdetés: