Sopron egy ékszerdoboz

Ékességek délutánja – soproni ékszerek Sisi ruhái között

Egyedülálló látványosság várja az érdeklődőket Ádvent második vasárnapján a soproni Munkácsy teremben. December 9-én délután a “Sisi ruhatára” c. kiállítás kísérőprogramjaként 5 soproni ékszertervező és kollekciójuk vendégeskedik Erzsébet királyné csodaszép ruhái között.

A szervezők célja az volt, hogy az ünnepi vasárnapon a szépet a széppel párosítsák. Felkértek soproni ötvösöket, ékszertervezőket és –készítőket, töltsenek egy délutánt a Munkácsy teremben és mutassák be legújabb kollekcióikat. Edőcs Márta, Lendvay Márta, Renner Erika, Szittner (Szomjas) Violetta és Szőke Judit nem csak a munkáikat hozzák el, hanem maguk is jelen lesznek 15:oo és 18:oo óra között a kiállításon, ahol személyesen találkozhatnak a közönséggel. Lehet tőlük kérdezni, a kiállított ékszereket pedig nem csak kézbe vehetik, hanem akár fel is próbálhatják a látogatók. Az ékszerészek pedig abban is tanácsot adnak, kinek mi áll jól, vagy hogy mivel lephetjük meg szeretteinket az ünnepek idején. Úgyhogy nem csak nőknek ajánlott ez a vasárnap délután: leendő és mai férjek és apák is hasznosan tölthetik az időt a Munkácsy teremben.

Az „Ékességek délutánja” a Sisi ruhatára című kiállítás belépőjével látogatható. A tárlat Czédly Mónika ruhatervező 14 csodaszép ruhakölteményét mutatja be: vagyis megtudhatjuk, mit és hogyan viselt Erzsébet királyné 15 éves korától egészen haláláig. Az eredeti festmények és fotók alapján készült ruharekonstrukciók között ott találjuk a híres koronázási ruhát is, amit Sisi a Mátyás templomban viselt 1867-ben. A tárlat 2019 január 6-ig (Szenteste és Szilveszter kivételével) minden nap látogatható.

 

 

Hirdetés: