Sopron es ami mögötte van...

Családi program: Ipar(os)kodó a Liszt Központban

Vajon mivel és hogyan dolgozik a bőrműves, az aranyozó, a zöldségszobrász, a kárpitos? Mit csinál a szappanfőző, és ki az a sínpista? Iparkodjon az egész család, mert ezen a délutánon a Liszt Központban ezernyi mester várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat! Itt nem csak átható, hanem kézzel fogható és kipróbálható számos mesterség. A Liszt Ferenc Központban ha nem is 1000, de több tucatnyi mesterség és hivatás mutatkozik meg egyetlen délután, miközben lesz bábszínházi előadás, társasozó szalon, munkaruha divatbemutató és még a liftben is kalandos kalapok várják a családokat!

Pro Kultúra Sopron

Iparkodjon az egész család, mert szombat délután a Liszt Központban ezernyi mester várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat! 🙂 Bővebb információ: http://bit.ly/2CU6lsa

Az a bátor kisinas, aki valamilyen szakma mesterének öltözik ezen a napon, az ingyen mehet majd be a programokra. A többieknek fejenként 500.- Ft a belépő, de a családi jegy is csak 1.5oo.- Ft.

Ezúttal is sok partnere van a rendezvénynek:

 • A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara az alapötlettől segíti és támogatja a programot. A jelmezverseny díjait és az emléklapokat Horváth Vilmos adja majd át az arra érdemeseknek.
 • A Soproni Szakképzési Centrum több iskolája jelen lesz a délután során: a Handlerból asztalosok, fodrászok és szabólegények jönnek, a Vasvillából egy lego-robotot és egy igazi autószerelőt hívtunk, az idegenforgalmi iskolából pedig szakács érkezik.
 • Sopronban élő és dolgozó iparosok és mesterek is bemutatkoznak. Néhányuk: Wanhall István bőrműves, Marton Ferenc kárpitos, Liszi György aranyozó…
 • és lehet majd ezen a délutánon kékfestőt játszani, könyvet kötni, hálót szőni, ostyát sütni, virágot kötni…
 • Állandó partnerünk a Petőfi AMI, akik a Figurás banda kíséretében ezúttal szakmabeli táncokra tanítják az érdeklődőket: botolók, pásztortáncok és üveges táncok lesznek műsoron.
 • Vendégprodukcióként érkezik a szombathelyi Mesebolt Bábszínház legújabb darabja, az „Ágoston, avagy egér a felhők között” című bábjátéka, amely egy kalandvágyó kisegér kalandos útját járja végig – egy nagyon szépen illusztrált könyv főhőseként.
 • A Macskakő Gyermekmúzeum is a vendégünk lesz: elhozzák a soproni „Zöld kő” meséjét és megtanítják a gyerekeket, hogyan kell a macskakőből díszburkolatot készíteni.
 • A Játékláz Játékbolt 4 asztalnyi társasjátékkal érkezik – ahová akár társtalanok is betársulhatnak: MESTERdetektív képzőt indítva ezen a délutánon.
 • A soproni vasútmodellezők is készülnek erre a délutánra, hogy kis bemutatóval és apró játékokkal hívják fel a figyelmet a 2 héttel később megrendezendő X. Vasútmodell kiállításra.
 • Minden bizonnyal népszerű lesz a Munkaruha bemutató is, ahol közel 2 tucat szakma és hivatás képviselője vonul fel a kifutón – teljes munkaruházatban.
 • Aki pedig még ezzel sem telt el, azokat kézműves sütikkel várjuk a büfében.
 • A házat nyitja és a vendégeket kalauzolja Tamás, a főkomornyik (Ács Tamás színművész).

 

 

A programok sorrendje:

14:oo kapunyitás az 1000Mester közben

14.3o kanásztáncok

14:45 „A Zöld kő” meséje

15:oo Munkaruha divatbemutató

15.3o Botos táncok

15:45 „A zöld kő” meséje

16:oo Bábszínházi előadás

17:oo Eredményhirdetés és oklevél átadás

17:3o Üveges táncok

17:45 „A Zöld kő” meséje

18:oo Kapuzárás

Hirdetés: