Sopron egy ékszerdoboz

Célba ért a Vas’Villa kerékpártúra résztvevőinek ajándéka

Új inhalátor készülékeket, és csecsemőmérleget kapott a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya. A hasznos eszközök megvásárlásához szükséges 100.000 Ft-ot az idei Vas’Villa kerékpártúrán „tekerték össze” a résztvevők.

sopronigyogykozpont.hu

Az adományátadón a kerékpártúra főszervezője, Borossay György elmondta: a nevezési díjakból befolyt összegből idén is 100.000 Ft-ot ajánlottak fel a korábbi hagyományoknak megfelelően, melyből az osztállyal egyeztetve a mindennapi ellátás során nélkülözhetetlen, gyorsan amortizálódó eszközöket vásároltak.

Dr. Tóth Gergely mb. osztályvezető főorvos az intézmény vezetése nevében köszönte meg az adományt. Az újonnan beszerzett inhalátor készülékeket asthmás és hörghurutos gyerekek gyógyszeres inhalálásához fogják használni, a csecsemőmérleg pedig a szakdolgozók segítségére szolgál majd a legkisebbek súlymérésénél.

Az immár 25 éves hagyományokra visszatekintő kerékpártúra során minden korosztály képviselteti magát (5-92 éves). A sport szeretete mellett a társadalmi szerepvállalásnak, az adományozásnak is jó példája a rendezvény.

Hirdetés: