101% Sopron

Beruházás újragondolva Sopronban: Parkolóház és stadion egy projektben

Bizonyára már sokan értesültek arról az örömhírről, hogy egy jelentős beruházásnak köszönhetően megoldódhat a parkolási gond Sopron belvárosában. Az Árpád utcában megépülő parkolóház ötletéről, terveiről már mi is beszámoltunk részletesen itt és itt is, azonban most kézbe vette a már korábban is nagyszerű tervekkel előálló cyberbau asztaltársaságunk a képeket és elméleti síkon újragondolta, amit reprezentatív módon most be is mutat. Igazából nem találtak fogást a terveken, tényleg remek és nagyszerű megoldásokkal van teletűzdelve, így leginkább csak a tetőn látható kihasználatlan terület hasznosítását tudták felvázolni.

arpadu

Az eredeti terven is látszik, hogy zöld a tető … nem volt kérdés az irány!

 

Épületek tervezésekor általában mindenhol elsiklanak a tetők felett a tervezők szerte a világban, pedig számtalan lehetőséget kínál több esetben. A bemutatott eredeti látványterveken is jól látszik egyébként (fent látható),  hogy a parkolóház egy amolyan “zöldtető” jelleget kap majd, ami szinte kínálta a lehetőséget tervezőcsapatunknak arra, hogy a legfelkapottabb sportág, a labdarúgás irányába terelje a gondolatvilágukat. Nem is tanakodtak sokat, így elképzelésüket be is illesztették a tetőre:

 

sportarpad

Megtervezte a cyberbau az új sportpályát

 

A zöld füvesített terület adott lesz, így igazából csak statikailag kell egy kicsit megerősíteni az épületet, hogy a kis lelátót is elbírja majd, valamint körbe egy kicsit magasabb mellvéd kell, de persze ezt lehet majd fokozni szükség esetén pár labdafogóháló kifeszítésével, hogy valóban minden használati igényt kielégítsen.

Öltözőknek és a zuhanyzóknak a lelátók alatt lehetne helyet kialakítani, a sportolók és a szurkolók gépjárműveinek pedig eleve adott lenne a parkolóhely, hiszen az épület alapfunkciója ugye eleve ez lesz. Persze nehéz ezt a gyakorlatban elképzelni ezért mutatjuk is egy rögtönzött kép bemutatóval, hogy nem is olyan ördöngös dolog ez, egy tervből így lesz egy másik :

sportarpad3

 

Azoknak, akik a parkolás mellett a labdarúgást is szeretik mutatjuk állóképen is ezt a remek elképzelést, ahol még egy kis reflektorállás is látható, hiszen van az úgy, hogy korán esteledik 😉

sportarpad2

Duplán hasznosított épület …

Természetesen nem kell és szabad komolyan venni ezt a focipályás tetős-projektet, mert nem is az, csak szerkesztőink pihenték túl magukat, azonban ha egy kis mosolyt is sikerült bárki arcára csalnunk ebbe a rohanó világban, akkor már megérte ezt összedobniuk!  

 

Ha több helyi remek ötletre vagy tervre vágysz, érdemes ide a “Meghökkentő Soproni Mesék” kategóriánkra kattintani!

 

 

cyberpress.hu

Hirdetés: