Sopron város független médiaportálja

A tehetségek utat törnek maguknak Fertőrákoson!

Igaz nem tartozik a felkapott “látványsportok” közé, mégis példaértékű az a munka, ami az olyan egyesületeknél zajlik mint például a Fertőrákosi Lövészklub. Az egyébként nagy hagyományokkal rendelkező egyesület – hiszen alapítási éve 1969-re tehető – az elmúlt években folyamatosan szállítja a felnőtt mezőnyben a jobbnál jobb eredményeket, de nem elhanyagolható tény az sem, hogy  nagy hangsúlyt kap náluk az utánpótlásnevelés is. Ez utóbbit mi sem igazolhatná jobban, minthogy két ifjúsági versenyzőjük  Rosenacker Jázmin és Rácz Balázs évről-évre egyre komolyabb eredményekkel öregbíti az egyesület és Fertőrákos sporthírnevét is.

.

Fekete Zsolt klubvezető (j) kiemelten fontosnak tartja az utánpótlásképzést, akik közül Rosenacker Jázmin (k) és Rácz Balázs (b) igazán szép eredményekkel öregbítik Fertőrákos hírnevét is. / fotó: cyberpress.hu

Az egyesület vezetőjétől Fekete Zsolttól megtudtuk, hogy jelenleg 50 tagja van a lövészklubnak, ahol kisöbű (0.22 cal) sportpuskával, pisztollyal, valamint légfegyverekkel és tradicionális íjjal való lövészetre van lehetőség, melyeket vizsgázott lövészetvezetők tartanak minden vonatkozó biztonsági előírás betartásával. Elmondta, hogy a bár maga a versenyzői mezőnyük a taglétszámnál jóval kisebb, azonban az elért sikereknek a teljes tagság együtt örül, ami azt is jelzi, hogy egy igazán aktív és baráti közösség alakult ki az elmúlt években, ahol igazi közösségi élet is zajlik az edzések mellett.

Mindennek az alapja a szorgalmas és kitartó edzésmunka, ami ebben a sportágban sincs másképpen! / fotó: cyberpress.hu

.

Bár magányos sportnak tűnhet a sportlövészet, a valóságban mégsem az. / fotó: cyberpress.hu

Fekete Zsolt érdeklődésünkre elmondta, hogy a felnőtt mezőnyben való versenyeztetés mellett –  ami egyébként nagyon sikeres –  kiemelten  fontosnak tartják az utánpótlásképzést, így nyitott kapukkal várják azoknak a környékbeli  fiataloknak is a jelentkezését, akik kedvet éreznek ehhez a sportághoz. Kiemelte, hogy külön öröm számára az elmúlt évek eredményessége, hiszen ezen a vonalon is beérett a munka, hiszen fiatal versenyzőik szinte minden versenyről érmekkel térnek haza, ami a tehetségek fegyelmezett munkájának gyümölcse mellett azt is jelenti, hogy jó irányban halad Fertőrákoson a műhelymunka.

Rosenacker Jázmin / fotó: cyberpress.hu

Ezzel kapcsolatban Fekete Zsolt még hozzátette, hogy ki kell emelni azt is, hogy két ifjúsági versenyzőjük Rosenacker Jázmin és Rácz Balázs is részt vesz a Nemzeti Tehetség Programban, ami komoly támogatást jelent a fiatalok számára, hiszen ennek a programnak köszönhetően kaphattak minőségi fegyvereket a versenyzéshez, ami komoly technikai segítséget jelent számukra, hiszen a minőségi felszerelés itt is sokat számít, mint bármely más sportágban.

A két fiatal versenyző a Nemzeti Tehetség Programban is részt vesz, aminek köszönhetően minőségi versenyfegyverekhez jutottak. / fotó: cyberpress.hu

A fiatal versenyzőkre egyébként méltán büszke a klubvezető, hiszen őket az edzés után  faggatva megtudtuk, hogy mindketten a megyei diákolimpián bajnoki címet nyertek, de az országos megmérettetésen is a legjobb húsz versenyző között vannak, ami igazán komoly eredménynek számít. Érdeklődésünkre az ifjúsági versenyzők elmondták, hogy a fertőrákosi klubnak köszönhetően az említett versenyek mellett még számtalan egyéb versenylehetőségük is van, hiszen az ország több pontjára is eljutnak, így mindig más összetételű mezőnyben nyílik lehetőségük arra, hogy bizonyítsanak.

Rácz Balázs ha csak teheti, akkor a lőtéren finomítja tudását. / fotó: cyberpress.hu

A klub vezetője a közeljövő terveivel kapcsolatban elmondta, hogy a fertőrákosi iskola bevonásával nyílt napot is szerveznek az egyesület saját pályáján, amelynek célja a sportág bemutatása és népszerűsítése mellett természetesen a tagtoborzás is, de saját lebonyolítású kupákat is terveznek, amelynek talán az egyik legrangosabb kihívása a hagyományos Kőfejtő Kupa, amelynek elhódítása minden résztvevő egyesület számára komoly célkitűzés a versenynaptárban.

Rosenacker Jázmin / fotó: cyberpress.hu

Aki kedvet kapott esetleg ehhez a sportághoz illetve további információra lenne szüksége a sportlövészettel kapcsolatban, azoknak ajánljuk hogy keressék bátran a Fertőrákosi Lövészklubot, ahol barátsággal és sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. Az egyesület honlapja itt érhető el, de természetesen a közösségi média felületén is elérhetőek ide kattintva. 

Hirdetés: