Sopron a szerelmünk...

A Rotary Club Sopron – Pannónia Egyesület defibrillátort adományozott a Soproni Gyógyközpontnak

Egy defibrillátor készüléket adományozott a Rotary Club Sopron – Pannónia Egyesület a Soproni Gyógyközpontnak, melynek értek 1,4 millió forint. Az eszközt Dr. Kulcsár Dániel mb. orvosigazgató és Dr. Kovács Imre Ph.D a Kardiológiai Belgyógyászati Összevont Osztály vezető főorvosa vett át az intézmény nevében az adományozóktól.

fotó: Soproni Gyógyközpont

Az eszközt Dr. Hintsch Ottó kezdeményezésére a Rotary Club Sopron – Pannónia Egyesület ajándékozta a Soproni Gyógyközpontnak, amelyen részt az egyesület elnöke Schöll Gábor, valamint az egyesület képviselői Szakács László és Wilfing Ferenc is.

fotó: Soproni Gyógyközpont

fotó: Soproni Gyógyközpont

fotó: Soproni Gyógyközpont

Dr. Kovács Imre Ph.D, a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai-Belgyógyászati Összevont Osztályának osztályvezető főorvosa a személyes találkozás alkalmával köszönetet mondott az adományozásért, valamint kiemelte: az új defibrillátor egy magas tudású eszköz, amelynek segítségével könnyen megszüntethetők a kamrai és pitvari ritmuszavarok. Az adományozás keretében átvett eszköz jóval magasabb szintű beavatkozást tesz lehetővé, mint a közforgalmi helyeken kihelyezett készülékek.

A HELP program keretében kihelyezett defibrillátorok fontosságát is hangsúlyozni kell, hiszen sokszor mentettek már életet!

A HELP program keretében mind több helyen mindenki számára elérhetők az életmentő készülékek, az AED-k (automata külső defibrillátorok), melyek elektródákkal a beteghez csatlakoztatva képesek a szívritmus elemzésére, kommunikálnak az elsősegélynyújtóval, kamrafibrilláció észlelése esetén figyelmeztetnek az elektrosokk szükségességére, és nekünk, életmentőknek csak engedélyezni kell egy gomb megnyomásával az életmentő áramütést.

 

Az Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis az alábbi linken érhető el:
http://www.mnsza.hu/hirtelen/aed_db_lista.php

Hirdetés: